OnePlus Logo
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Gerucht: Nieuwe budgetsmartphone van OnePlus op komst?

OnePlus heeft nog maar net de OnePlus Nord in de schappen liggen, of de geruchten gaan over een nieuwe budget smartphone van het merk. Een kiloknaller met vooral heel veel accuduur. Het apparaat zou de codenaam OnePlus Clover dragen.

Het nieuwe toestel van OnePlus zou over een 6.000mAh accu beschikken en daarmee meteen één van de grootste accu’s in de smartphonemarkt aan boord krijgen. Waarschijnlijk zal OnePlus wederom de chipset kiezen om op de kosten te beknibbelen. Iets dat met de Nord op papier geen slechte keuze geweest kan zijn (we hebben de Nord niet getest).

Zo zou OnePlus nu voor de Qualcomm Snapdragon 460 chipset kiezen. Met 11nm niet super energie-efficiënt, maar dat wordt met de grote accu van de Clover ruimschoots opgelost. Bovendien zou het toestel 4GB werkgeheugen krijgen om te zorgen dat het vlot presteert.

Qua camera’s zou het merk ook proberen te besparen. Het zouden er drie worden waarvan de main camera 13 megapixels zal vastleggen terwijl de twee overige camera’s op 2 megapixel draaien.

Ook het display zou een relatief lage resolutie krijgen, zodat de chipset niet al te hard hoeft te lopen voor een soepele ervaring. En dat komt de accuduur zeker ten goede.

De vraag is dus vooral, gaat OnePlus met de Clover de eerste Android smartphone leveren met een accuduur van 5+ dagen?

Via AndroidCentral.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.