Logo GadgetGear.nl
Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

Fitbit introduceert de Sense; het slimme horloge met Covid19 potentieel

Fitbit presenteerde gisteren de Fitbit SenseTM. Het eerste horloge met ’s werelds eerste elektrodermale activiteitssensor (EDA) om je stress te meten. Daarnaast meet de Sense diverse gezondheid gerelateerde zaken. Voor inzicht is een abonnement vereist.

Fitbit heeft zo’n beetje de stappenteller uitgevonden. Inmiddels behoort het bedrijfs wereldwijd tot de marktleiders betreffende fitness trackers. De Sense is de nieuwste innovatie. Een smartwatch met stressmeting maar ook geavanceerde hartslagtechnologie, een nieuwe ECG-app2 en een huidtemperatuursensor om de pols. En dat allemaal met meer dan 6 dagen aan batterijduur. Om te starten krijg je een gratis Fitbit Premiumtm proefabonnement van zes maanden, wat je helpt bij het volgen van belangrijke fluctuaties in je gezondheid en welzijn, zoals hartslagvariaties, ademhalingsfrequentie en SpO2 met het nieuwe gezondheidsdashboard.

Corona tijdperk relevantie

“Onze missie om iedereen in de wereld gezonder te maken, is nog nooit zo belangrijk geweest als nu. COVID-19 heeft ons laten zien hoe belangrijk het is om te zorgen voor zowel onze fysieke als mentale gezondheid en welzijn,” zegt James Park, medeoprichter en CEO van Fitbit. “Onze nieuwe producten en diensten zijn onze meest innovatieve ooit. Ze koppelen onze meest geavanceerde sensortechnologie en
algoritmen om meer informatie over je lichaam en je gezondheid te ontdekken, zodat jij de touwtjes in handen hebt. De nieuwe wearables zijn baanbrekend en helpen je bij het managen van stress en om je hartgezondheid beter te begrijpen. Hiermee brengen we je belangrijkste gezondheidsstatistieken samen op een eenvoudige en inzichtelijke manier om zaken als huidtemperatuur, hartslagvariatie en SpO2 bij te houden, zodat je kan zien hoe het allemaal met elkaar is verbonden5. Het belangrijkste is dat we gezondheid toegankelijk maken en nieuwe data naar boven halen die je kunt gebruiken om je te concentreren op je holistische gezondheid en welzijn, op een moment dat dit het meest nodig is.”

Fitbit Sense combineert alle belangrijke gezondheids-, fitness- en slimme functies die ook te vinden zijn op Fitbit’s andere smartwatches, inclusief ingebouwde gps, 20+ trainingsmodi op het apparaat, SmartTrack® automatisch activiteiten volgen, Cardio Fitness Level en Score, en geavanceerde slaaptools. Blijf verbonden door een reeks slimme functies die dienen voor extra gemak, waaronder een ingebouwde luidspreker en microfoon om oproepen aan te nemen en sms-berichten te beantwoorden met spraakopdrachten8, contactloze betalingen, duizenden apps en wijzerplaten, met behoud van een indrukwekkende batterijduur van meer dan 6 dagen.

Intelligent ontwerp voor maximale prestaties, stijl en comfort

Fitbit Sense, het krachtigste en meest intelligente apparaat van Fitbit ooit, is gecreëerd door middel van unieke en innovatieve ontwerpprocessen, waaronder nano-molding en laserbondingtechnologie. Fitbit Sense heeft een nieuw ontwerp dat is geïnspireerd op het menselijk lichaam en combineert vriendelijke silhouetten en een sierlijke vorm met doelgerichte materialen. De afwerking is zowel fysiek en visueel licht, premium en gebouwd om lang mee te gaan, met aluminium van ruimtevaartkwaliteit en roestvrijstaal voor een gepolijste, high-tech look. Nieuwe infinity-banden zijn flexibel en comfortabel, terwijl de bevestiging het nog makkelijker maakt om accessoires te wisselen en af te stemmen op elke gelegenheid. De met robots vervaardigde behuizing van de smartwatch is voorzien van een samensmelting van glas en metaal, wat resulteert in een waterbestendigheid tot 50 meter diep. De biosensorkern binnenin is geconfigureerd om zoveel mogelijk sensoren te huisvesten, terwijl de smartwatch een gestroomlijnde esthetiek en een lange batterijduur behoudt.

Het grote AMOLED-scherm is voorzien van een geïntegreerde lichtsensor om het scherm automatisch te dimmen voor een betere kijkervaring, samen met een optionele always-on-modus9. Het bijna edge-to-edge-scherm reageert sneller en is helder in combinatie met een hogere resolutie. De gebruikersinterface en snellere processor zijn volledig herontworpen en bieden je de meest intuïtieve en gerichte navigatie op het scherm. Dit omvat de introductie van nieuwe aanpasbare widgets, herontworpen meldingen en apps op het scherm voor een strakke look, terwijl je je favoriete tools en snelkoppelingen kunt aanpassen om meer gepersonaliseerde informatie weer te geven voor een naadloze smartwatch-ervaring.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.