Logo GadgetGear.nl
Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

Review: Teufel AIRY TRUE WIRELESS, draadloze in-ears

Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

 • Design
 • Geluid
 • Pasvorm
 • Spatwaterdicht
 • Accuduur
 • Case met accu aanduiding
 • Bediening

THE BAD

Teufel introduceert vandaag de Airy True Wireless en wij hebben ze al getest. Deze spatwaterbestendige in-ears met perfecte pasvorm en top geluid zijn geknipt voor dagelijks gebruik.

Teufel maakt betaalbare producten. Betaalbare kwaliteit dus. De Airy TW passen in deze filosofie als 149 Euro in jouw budget past. Wij hebben de oortjes een ruim aantal weken al getest voor de lancering en moesten moeite doen om onze lippen op elkaar te houden. Deze oortjes zijn echt goed!

Audio

Alles draait natuurlijk om de geluidskwaliteit. Deze oortjes klinken echt lekker bij alle soorten muziek. Omdat de oordopjes ook siliconen tips hebben in diverse maten, is de pasvorm vrijwel altijd perfect. Bij ons in ieder geval zo goed dat de kwaliteit van de lineaire HD driver van neodymium ook echt goed hoorbaar is. Helder, gedefineerd en met een lekkere weergave van het laag. ook luidere volumes zijn geen probleem voor de Airy TW. De draadloze verbinding is dankzij bluetooth 5.0 erg solide in bereik en kwaliteit.
Bellen kan prima met deze oortjes. Twee microfoons met ruis- en echo-onderdrukking zorgen voor een optimale gesprekskwaliteit.

Vormgeving

De Airy TW zitten in een fraai doosje. Wij hebben de witte versie getest. Doorgaans is dit een lastige kleur. Vaak zien dergelijke witte producten er als een goedkope Apple imitatie uit. De kleur wit van Teufel heeft een vleugje warmte en door de matte en gladde oppervlakte accenten ziet het geheel er erg chique uit. De oortjes hebben aluminum ogende accenten. Dit is geverfd kunststof en van dichtbij is dat te zien. Dat had iets beter gemogen, maar nog steeds erg goed. Het doosje past lekker in de hand en is met de oortjes erg licht. Het geheel weegt 49 gram. Met recht dus de naam Airy. De case heeft een accu waardoor een speelduur van meer dan 25 uur mogelijk is. Meer dan 6 uur muziekgenot na één oplaadbeurt. Snel opladen is ook mogelijk; na een oplaadduur van slechts 15 minuten hebben de oortjes genoeg stroom voor ruim een uur extra muziek (bij een volume van 50%).

Gebruik

Zoals eerder vermeld is het bereik van de oortjes goed. We kunnen door het hele huis lopen en de muziek blijft spelen zonder te haperen. Er leuk is dat de set direct koppelt wanneer je de case opent. Een mooie animatie zoals Apple heeft met hun AirPods blijft helaas achterwege. Wel is het top dat je op Android en IOS in het scherm de batterijlading kan aflezen. Lampjes op het doosje geven de accustatus van de case aan. Super praktisch. De bediening met de touchcontrol werkt zoals je mag verwachten. Wel even de handleiding lezen om alle mogelijkheden te ontdekken. Wij zijn geen fan van spraak assistenten, maar ook die worden door de Airy TW ondersteund.

De pasvorm is misschien wel het belangrijkst. De oortjes komen met 3 maten siliconen tips. Door het ontwerp en de tips, zitten deze poortjes altijd perfect. Het gewicht is lekker licht. Je vergeet dat je de oortjes in hebt. Als er dan een regenbui losbarst is dat geen probleem omdat de oortjes spatwaterdicht zijn volgende de beschermingsklasse IPX5.

Conclusie

Teufel heeft met de AIRY TW een absolute winnaar in huis. Pasvorm, audiokwaliteit, afwerking en superhandig case maken dit een perfect setje.

De AIRY TRUE WIRESS oordopjes per heden verkrijgbaar voor 149,99 euro in de kleur Night Black en Steel Blue via www.teufelaudio.nl. De kleurvariant Silver White volgt op een later tijdstip.

8 reacties

 1. Ben erg benieuwd of het niet aanwezig zijn van ANC gemist wordt? Hoe goed sluiten ze omgevingsgeluiden af, heb je daar in de test wat van gemerkt?

 2. Mede dankzij deze review nam ik de gok en heb ze aangeschaft. Met name deze zinnen hebben me over de streep getrokken ‘ De pasvorm is misschien wel het belangrijkst. De oortjes komen met 3 maten siliconen tips. Door het ontwerp en de tips, zitten deze poortjes altijd perfect.‘ – niet dus en ik zeg erbij dat ik hele normale oren heb. Iedereen in mijn huishouding heeft de Apple Airpods maar nee ik moest zo nodig eigenwijs zijn om deze Airy te kopen (heb speakers van Teufel en die zijn super). Maar deze siliconen gepropt aan een stokje diep in je oor, zit niet comfortabel en voelt als een prop in je oren. Ook het wisselen van de siliconen is een drama, kost veel moeite om deze te wisselen zonder dat ze door de kamer worden gecatapulteerd. Geluid is goed maar dat is bijzaak wanneer je oor pijn gaat doen door het dragen van deze twee proppen erin.

 3. Vervelend om te lezen dat de pasvorm bij je niet goed is. Dat is overigens met alle oortjes een risico. Geen oor is gelijk. Tegelijkertijd ook een probleem met deze categorie. Je kan ze vaak niet ruilen ivm hygiëne. In onze tests proberen we alle tips bij gebruikers. Deze kwamen er bij ons goed uit. –

 4. Mooie review, ik vroeg me af of de oortjes ook individueel van elkaar te gebruiken zijn.
  Bijvoorbeeld alleen rechts of alleen links.

   1. Bedankt voor je reactie Eduard. Werkt dat ook als je maar één oortje in doet, en de ander in de case laat zitten?
    Je geeft aan dat het draagcomfort voor jou niet helemaal lekker is en het voelt als een prop in je oor. Is dat een kwestie van wennen aan in-ear oortjes of heb je vaker in-ears gehad?

    1. Wat ik al aangaf, ik heb ervaring met de Airpods van Apple. Qua draagcomfort zijn die toch echt superieur (vallen niet uit en voelen alsof ze niet aanwezig zijn in je oor) Ik ben graag eigenwijs en wilde toch iets anders proberen dan weer een Apple product. Begrijp me goed, ik ben fan van Teufel speakers en hoopte dit ook in deze wireless Airy te worden. Bovenstaande review heeft me over de streep getrokken zoals ik al schreef. Bij mij helaas geen 5 sterren Goud status waard, ik geef het een 3,5 ster. Geluid is goed maar dit is persoonlijk en subjectief dat snap ik ook. Draagcomfort en verschillende oortypes, tja het zal allemaal wel maar waarom lukt dit Apple wel en een echte speaker fabrikant als Teufel niet vraag ik me dan af. Niks ten nadele van de schrijver van dit artikel of gadgetgear.nl in algemeen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.