Smart Games SmartCar Mini Verpakking
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Smart Games SmartCar Mini

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Eenvoudige uitdagingen voor jonge spelers
  • Ook uitdagend voor oudere spelers
  • Aantrekkelijke vormgeving
  • Goed materiaalgebruik

THE BAD

  • De downloadable puzzels zijn niet eenvoudig te printen

Bij het Belgische Smart Games maken ze al jaren, vrolijke hersenkrakertjes. Voor de allerkleinsten (en veel ouderen) lijkt het allemaal te beginnen bij de Smart Games SmartCar Mini die meer uitdaging brengt dan we in eerste instantie hadden verwacht.

Unboxing

In de doos van de Smart Games SmartCar Mini vinden we de mini auto, samen met vier gekleurde puzzelstukken. Daarnaast zit er een boekje in met 24 puzzels en oplossingen en de nodige andere documentatie.

Smart Games SmartCar Mini Verpakking

Design

Het ontwerp van het autotje is best schattig. Zeker met de vier gekleurde puzzelstukjes. Dit zijn Tetris-achtige vormen in 3D. Daarmee moet je de verschillende puzzles die het spelletje biedt, proberen op te lossen.

Smart Games SmartCar Mini

Belangrijk in die puzzels, is de vorm van de auto. De motorkap is namelijk 1 laag platter. Daardoor heeft de onderste laag altijd 2×4 kubussen en de bovenste laag altijd 2×3 kubussen. Alles is gemaakt van relatief harde plasticsoorten, waardoor dit eenvoudige puzzeltje waarschijnlijk wel heel lang mee zal gaan.

Smart Games SmartCar Mini Puzzelblokjes

De Smart Games SmartCar Mini uitdagingen

Het meegeleverde boekje van de Smart Games SmartCar Mini bevat 24 uitdagingen. Dit zijn puzzels verdeeld over Starter, Junior, Expert en Master. De zes Starter puzzels zijn het meest eenvoudig. Je ziet een zijaanzicht en moet dit namaken. Verder moet je altijd, alle stukjes in de auto verwerken.

Bij de Junior puzzels, krijgt de puzzelaar eveneens zes keer een zijaanzicht. Nu zijn enkele blokjes gekleurd. De rest is wit. Het is aan jou om in te vullen wat de witte blokjes moeten zijn om tot het eindresultaat te gaan. So far, so good.

Smart Games SmartCar Mini boekje

Bij Expert wordt het al een stuk lastiger. We zien niet enkel een zijaanzicht, maar ook een voor- en bovenaanzicht. Ook hier weer met witte blokken die ons zelf laten uitzoeken wat daar hoort. Hier wordt het eenvoudige wagentje echt al pittig.

Zes puzzels later, komen we bij de laatste zes opdrachten. De Master puzzels. We krijgen enkel nog een voor- en zijaanzicht mee voor deze puzzel. Succes!

Online gaat het verder

Gelukkig stopt het niet bij deze 24 puzzels. In de handleiding staat al dat je op de site van Smart Games 48 extra puzzels kunt vinden. Deze zijn over twee downloadbare boekjes verdeeld. Deze kun je als PDF gratis downloaden. Bij het tweede boekje richt Smart Games zicht op de speler van 8+. Niet alleen zie je waar bepaalde kleuren wel moeten, maar ook waar bepaalde kleuren echt niet gewenst zijn. Super uitdagend.

Toch hebben we hier wel een klein punt van kritiek. De PDF met extra puzzels is op hetzelfde formaat van het bijgesloten boekje. Zou je deze uitprinten, ga je heeeeeel veel papier gebruiken. Of je moet natuurlijk een schermpje aanhouden. Dat mag van ons iets comfortabeler.

Conclusie Smart Games SmartCar Mini

De Smart Games SmartCar Mini ziet eruit alsof hij voor heel jonge kinderen is gemaakt, maar dit kleine wagentje kent stiekem toch wel heel wat uitdagingen. Ook voor oudere spelers. Er zitten echt een paar stevige hersenkrakers tussen.

Smart Games SmartCar Mini kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.