Logo GadgetGear.nl
Foto van Zeeman Albert
Zeeman Albert

Review: Rode NT-USB Mini; professionele microfoon

Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • geluid
  • compact
  • gemak
  • monitoring
  • usb-c
  • plaatsingmogelijkheden
  • afwerking

THE BAD

Wil je beter geluid voor video-bellen, webinars of voice-overs? De NT-USB Mini moet het allemaal mogelijk maken. Nagenoeg studio kwaliteit voor een ongekend lage prijs in een uiterst compact formaat.

Het Australische Røde blijft ons verbazen met microfoons die kwaliteit leveren voor een prijs die lang ondenkbaar was. De NT-USB Mini, is een compacte tafelmodel microfoon voor muzikale talenten, maar ook gamers, podcasters en zakelijke gesprekken. De NT-USB Mini microfoon is een plug en play microfoon. Wij hebben aangesloten op Macs, Windows machines en Chromebooks. Overal werkt waarbij wel opgemerkt moet worden dat de audio apps op Chromebooks echt te kort schieten. Dat ligt meer aan Chromebook platform dan aan de microfoon.

Design

Het ontwerp oogt professioneel en de afwerking is werkelijk top. De microfoon komt op een standaard zodat deze direct op het bureau geplaatst kan worden. De voet heeft een magnetisch balhoofd. Daardoor kan je m alle kanten opdraaien. Super slim en praktisch. Je kan de microfoon ook op een standaard of professionele arm schroeven. Wij hebben heb aan de PSA01 bevestigd. Dat ziet er niet alleen professioneel uit, het gebruik is dat ook. Je kan de mic dan alle kanten uitplaatsen. Maar de tafelstandaard is voor de meesten voldoende. Let wel op dat jet het magnetische balhoofdje niet kwijt raakt. Dat is zo gebeurd en het is te hopen dat dit onderdeel gemakkelijk los te bestellen is. Het was beter geweest als dit deel altijd aan de voet blijft. Wellicht iets voor een volgend ontwerp.

De microfoon heeft een knop aan de voorkant waarmee je het monitor volume kan instellen. Je kan met dezelfde knop ook het geluid geheel uitschakelen. Aan de achterkant zit een USB-C aansluiting voor de draad naar de computer. Heerlijk dat Rode voor USB-C heeft gekozen. Met een mini-jack kan je een hoofdtelefoon aansluiten. Wij gebruiken de onlangs getestte JBL Club One. Met de gekrulde kabel werkt dit erg prettig. Het monitoren van het geluid van de mic werkt prima.

Gebruik

Met deze microfoon hoef je eigenlijk niets te installeren. Geen drivers of andere software. Daardoor is deze mic door iedereen te gebruiken. De NT-USB Mini levert een 24 bits opnames met een samplefrequentie van 48 kHz. Het is compatibel met macOS 10.12 en Windows 10. Het geluid is werkelijk top. In het filmpje hieronder hoor je het verschil tussen een ingebouwde microfoon en de NT-USB Mini. De opname is in dezelfde ruimte op dezelfde hardware gemaakt.

Rode levert een verloop schroef voor kleinere microfoonverbindingen met schroefdraad. Een hele lange USB-C naar USB kabel zit ook in de doos. De lengte is lang genoeg om hem helemaal langs de PSA01 arm te geleiden.

Conclusie

De NT-USB Mini is aan absolute aanrader. Compact, gemakkelijk, betaalbaar, veelzijdig met een bijzonder lekker geluid.

De NT-USB Mini kost 119 Euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.