Logo GadgetGear.nl
Picture of Dennis van Dijk
Dennis van Dijk

Review: BesteCanvas.nl foto canvas met premium frame

Dennis van Dijk beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Mooie, hoge contrasten
  • Relatief scherpe prints
  • Zeer natuurgetrouw
  • Veel opties voor de randafwerking
  • Veel opties voor het frame
  • Erg goed in elkaar gezet

THE BAD

Heel eerlijk, het drukken van een foto op canvas is tegenwoordig niet heel bijzonder meer. De doeken worden steeds goedkoper en kwalitatief lijkt het overal, ongeveer even goed te gaan. Bij BesteCanvas.nl bieden ze daarom ook een foto canvas met premium frame aan. Wij doken erin.

Wat is een foto canvas met premium frame?

Bij een foto canvas met premium frame levert de webshop niet alleen een foto op canvas aan, maar voorziet deze van een frame. Het canvas ligt hier verzonken in met een kleine marge. Hierdoor kun je het contrast groter maken. Bovendien geeft dit je canvas een zeer modern uiterlijk. Zelfs wanneer je een klassiek houtmotief neemt.

Bij BesteCanvas krijg je hierin vijf opties. Wij kozen bij onze testfoto’s voor matzwart, maar antiek zilver (lijkt op grijs eiken), wit, walnoot en eiken frames zijn ook mogelijk.

Testfoto’s

We hebben gekozen voor drie afbeeldingen die echt wel een uitdaging kunnen zijn om mooi op print te zetten. We kozen een foto van de Mont Blanc, genomen vanaf Aiguille de Midi in Chamonix. Een foto van de zondondergang boven de Suriname Rivier, genomen vanaf een bankje bij Fort Zeelandia en een nachtfoto van de Cabana Beach tent in Curaçao. De Mont Blanc zal de drukkers op de proef stellen als het gaat om de details van de berg. De zonsondergang is altijd lastig omdat zo’n foto snel kan uitbleken op print. De nachtfoto moet juist sterke contrasten in scherpe lijnen laten zien. De foto’s worden in hun maximale resoluties gedrukt. De foto’s zijn allemaal geschoten met een Canon 750D spiegelreflexcamera.

Formaten

Bij BesteCanvas kun je met drie beeldverhoudingen werken. Je kunt kiezen voor 1:1 (vierkant), 4:3, 3:2 en Panorama. De panorama opties zijn, op één na, ook allemaal 3:2 verhoudingen. Stiekem een beetje jammer omdat we graag bredere panorama’s zouden zien. De enige uitzondering is het formaat 160×90, wat net iets minder dan 3:2 is. Qua formaten begint het bij 20×20 en bouwt op naar 150×100. Wanneer je kiest voor een foto canvas met premium frame, kun je het canvas enkel op 2CM dikte laten maken. De 4CM dikte optie vervalt. Het frame voegt echter ook nog wat hoogte toe aan jouw doek, dus dat is prima.

Randafwerking

Zonder meerprijs, kun je kiezen voor de beste randafwerking voor jouw foto. Het gaat hier om het deel dat om de rand van het canvasframe wordt gevouwen. Je kunt de foto dan uitrekken, door laten lopen, spiegelen of met wit of zwart afwerken. Om onze foto nog strakker erin te krijgen, kiezen we voor de zwarte randafwerking.

Prijs

We waren verrast over de prijzen die BesteCanvas hanteert. Een 20×20 canvas is in de aanbieding €1,90. Geen idee hoe je daar nog iets aan kunt verdienen. Op een 20×20 afdruk, gaat het om een meerprijs van €5,60 voor het frame, waardoor het 20×20 canvas uiteindelijk €7,50 kost.

Voor onze review lieten we twee doeken bedrukken in het zwarte frame met een formaat van 30×20. Wij rekenden €17,90 per foto af. Daarnaast kozen we ook het ophangsetje a €3. Hier zien we gezondere prijzen, maar die zijn nog steeds dik in orde.

Afwerking

De prijzen bij BesteCanvas zijn laag. Daarom lijkt het bedrijf voor de snelste montagetechniek te kiezen. Dit is door zowel het canvas als het frame met nieten te monteren. Deze zitten aan de achterzijde. De frames zijn keurig in verstek gezaagd. Hierdoor ziet het frame er heel strak uit. Dit is echt boven verwachting goed.

Drukkwaliteit van het canvas

Hoewel er enorm veel aanbieders zijn, is printen op canvas stiekem best een opgave. Door het constante reliëf, is het lastig om echt scherp te drukken. Een canvas moet je dan ook nooit van al te dichtbij bekijken. We houden een halve meter aan en dan zien we echt keurige, scherpe randen. In de berg zien we de details die ons in het echt zo enorm aanspraken terwijl de lijnen van het tentdoek in de nachtfoto ook echt haarscherp aanwezig zijn.

Daarover gesproken, de contrasten op de Mont Blanc, met name de sneeuw op de blauwe lucht, zijn erg goed. De contrasten op de nachtfoto zijn fantastisch. Dat ligt ook in de aard van die foto’s. De zonsondergang is wat flets, maar dat zit ook echt in het originele beeld. Dat is gewoon een moeilijke foto en die is er echt niet op achteruit gegaan.

Kijken we naar de zwarte randafwerking, dat loopt ook echt heel mooi over de rand. Tenminste, bij twee van de drie. De Mont Blanc is alleen iets schuin op het frame geniet en dat valt door de zwarte rand meteen op. Dat is een kwestie van opnieuw laten uitvoeren via de helpdesk van BesteCanvas.

Kwaliteit van het premium frame

Het zwarte, houden frame lijkt afgewerkt te zijn met een folie in plaats van een laklaag. Dat is prima, want het ziet er haarscherp uit. De afwerking van de hoeken is altijd heel lastig bij dit soort producten. Je wilt op een zwarte lijst geen randjes waar de lichte houtkleur te zien is. Dat is een groot risico bij het verstekzagen. Deze afwerking is echt perfect. Je ziet een zwart naadje, meer niet. Precies zoals verwacht.

Het hele frame is met nieten in elkaar gezet. Een prima, snelle montage. Dat kan ook niet anders tegen dit tarief. Dat het frame een centimeter tussen het frame en het doek houdt, zorgt voor een modern-klassieke finish. Helemaal top.

Bestelproces

Qua bestelproces is BesteCanvas heel erg gericht op upsells. Daar geven we ze geen ongelijk in, maar we missen het momentje waarop ze je bedanken voor de bestelling. De manier waarop na de bestelling wordt gecommuniceerd met cadeaus van partners (dat zijn gewoon affiliate kortingen) staat bijna in de weg van de zekerheid dat je weet dat de bestelling is betaald en in verwerking wordt genomen. In de communicatie daarna krijg je wel netjes gemeld wanneer je bestelling wordt overgedragen aan de post, maar ik mis voor mijn gevoel wel een indicatie over wanneer je jouw bestelling mag verwachten. Het zou mooi zijn als de communicatie rondom de bestelling net zo goed is als de kwaliteit van het product.

Conclusie BesteCanvas.nl foto canvas met premium frame

Het is lastig om je te onderscheiden in het overbevolkte landschap van canvas aanbieders. Bij BesteCanvas.nl weten ze zich gelukkig goed te onderscheiden. Dat is namelijk wat we ervaren met deze frames. De kwaliteit van de foto canvas met premium frame heeft ons positief verbaasd. We gaan er de komende tijd zeker nog een aantal bestellen.

Testverantwoording

BesteCanvast.nl stelde €60 shoptegoed beschikbaar voor het opzetten van deze test. Over de inhoud heeft het merk geen inspraak gehad.

Eén reactie

  1. Bestel hier maar niets mensen. Het printen is (als je de mails mag geloven) zo gebeurd maar daarna wachten ze daaaaaaaaaaagen met het versturen ervan. Oftewel, je krijgt je spullen nooit op tijd tenzij je weken vooraf besteld. Ik zit komend weekend dus ‘mooi’ zonder het verjaardagscadeau voor een goede vriend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.