Logo GadgetGear.nl
FOX Sports App
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

VodafoneZiggo zet FOX Sports aan de kant

Met de overname van FOX, is ook het Nederlandse FOX Sports onder de vleugels van Disney gekomen. In de nieuwe onderhandelingen over doorgifte, wijst VodafoneZiggo het Amerikaanse bedrijf de deur.

Het loopt stuk op de eis dat alle abonnees van Ziggo moeten betalen voor de zenders, ongeacht of ze het extra zenderpakket van FOX Sports afnemen of niet. VodafoneZiggo ziet de kosten hierdoor met zo’n 300% oplopen en weigert de kosten van de sportkanalen te verdelen over haar hele klantenbestand. Dus ook over mensen die er geen behoefte aan hebben.

FOX Sports App

Het lastige is dat Disney al zo’n deal heeft met alle andere kabelaars op Tele2 na. Daar betalen alle abonnees voor de FOX kanalen. Als VodafoneZiggo wel alleen voor de abonnees betaalt die het pakket afnemen, zou dit de onderhandelingspositie van Disney richting de andere netwerken zwaar onder druk zetten. VodafoneZiggo wil onder de streep geen cent meer betalen dan het de afgelopen jaren heeft gedaan. De kosten voor de FOX Sports kanalen liggen rond de €30 per abonnee.

Ondertussen trekken de grote netwerken ook aan de zakken van FOX Sports omdat de eredivisie is afgelast, en er dus geen uitzendingen zijn. De kanalen worden wel verwacht de volle mep te betalen. Ook de NOS heeft al geweigerd de laatste periode te betalen voor de samenvattingen, omdat ook die er niet zijn. Daarmee neemt de NOS een duidelijk standpunt als het gaat om de bestedingen van de plublieke omroep.

Aldus BroadBandTVNews.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.