Sony komt met nieuwe Extra Bass speakers

Sony vernieuwt dit jaar haar Extra Bass lijn. Dit in navolging van de lijn van vorig jaar, die naar eigen zeggen zeer succesvol was. Het gaat om speakers met LED verlichting, die tegen een stootje en het nodige vocht kunnen.

De Extra Bass speakers zijn gericht op liefhebbers van dance muziek. Ze zijn dan ook voorzien van zwaardere bastonen. Het zwaartepunt van deze speakers ligt in de nieuwe X-Balanced speakerdrivers.

Deze drivers zijn geoptimaliseerd ten opzichte van de beschikbare ruimte. Zo kiest Sony voor een rechthoekig ontwerp in plaats van de cirkelvorm die vorig jaar werd geplaatst. Hierdoor kunnen ze een grotere geluidsruk opleveren. De middenklasser SRS-XB33 levert 30% meer geluidsdruk tegen 25% minder vervorming dan de Sony SRS-XB32 die vorig jaar op de markt werd gezet.

Om te voorkomen dat de speakers vooral laag klinken, zijn het allemaal tweeweg systemen. Sony plaatst er dus ook een tweeter in om te zorgen dat details in het geluid bewaard blijven.

Sony SRS-XB33 SRS-XB43

De SRS-XB33 en SRS-XB43 worden voorzien van Live Sound modus die het geluid van een concert moet nabootsen. Ook is op die speakers de verlichting te bedienen. De aansturing van de speakers gaat via de Sony Music Center app. Met party Connect kunnen meerdere speakers met elkaar worden verbonden. Een Party Connect netwerk kan 100 speakers aan. De speakers zijn niet alleen IP67 water- en stofdicht, maar kunnen ook tegen zout water. De behuizing is schokbestendig.

Beschikbaarheid

De Sony SRS-XB23 kost €120, SRS-XB33 €150 en SRS-XB43 €230. De speakers liggen in augustus in de winkel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events