Logo GadgetGear.nl
Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

Review: Teufel Rockster Go TWS; mobiel stereo

Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

 • breed stereo
 • vol geluid TWS
 • gemak
 • mobiel
 • bevestiging
 • voordelen Rockster Go

THE BAD

 • wisselen bron betekent opnieuw instellen

Onlangs reviewden wij de Rockster Go als een prima draagbare luidspreker. Maar met twee van deze luidsprekers blijk je mobiel stereo te hebben. Dat moeten wij testen!

De Rockster Go hebben wij getest en met vier van de vijf sterren beloond. De luidspreker is lekker licht van gewicht, heeft een unieke vorm, is spatwaterdicht en niet minder belangrijk; hij klinkt ook goed. De Rockster XS heeft als bonus dat deze ook als powerbank te gebruiken is. De XS heeft ook meer bas. De Go daarentegen is slank en kan je daardoor op veel plaatsen neerzetten. Bijvoorbeeld op het randje van de badkuip, wastafel of douche. In het gebruik van de Rockster Go zijn we ook steeds meer de elastische band gaan waarderen die aan de achterkant van de luidspreker zit. Hiermee kan je hem bijvoorbeeld stevig vasthouden, maar nog veel leuker; het blijkt een prima mogelijkheid on de Rockster Go aan palen te bevestigen. In de partytent, aan de parasol of aan je tuinstoel.

 

 

Stereo

JBL heeft populariteit weten te veroveren dankzij hun JBL Connect Plus systeem. Hiermee kunnen luidsprekers met elkaar verbinden, tot maximaal 100 luidsprekers. Dan heb je wel 100 keer mono. Maar op een feestje heb je dan wel heel veel volume als iedereen met zo’n luidspreker komt. De Teufel Rockster Go kan ook koppelen met een andere Rockster Go. Op de website en promotie materialen heeft Teufel het over synchroon spelen van twee luidsprekers. Dat lijkt weinig vergeleken met het JBL geweld. Tot dat we eens rustig door de handleiding zaten de bladeren. Ja ook wij lezen niet altijd handleidingen ;). Daar staat in vermeld dat de Rockster Go is uitgerust met het TWS systeem voor het koppelen met een andere luidspreker. Dat is het True Wireless Stereo systeem wat in alle true wireless in-ears zit. Een luidspreker maakt de hoofdverbinding met de audio-bron en de andere luidspreker is de slaaf die het andere kanaal van dezelfde bron afspeelt. Nergens op de Teufel site zeggen de makers van dit leuke luidsprekertje dat je stereo krijgt als je twee Rockster Go’s koppelt. Een marketingblunder of een vertaalfout? Wij zijn blij dat we de handleiding eens doorgespit hebben. Gelukkig is de Teufel Rockster Go nu in de aanbieding en een tweede unit was via de webshop zo in huis.

Wie twee Rockster Go’s wil koppelen zoekt tevergeefs naar een knop daarvoor. Daarom zullen kopers van 1 Rockster Go ook geen idee hebben van deze mogelijkheid. Een knop voor de TWS modus zou handig zijn en als marketing instrument kopers zeker verleiden een tweede te kopen om ook deze functie te kunnen gebruiken. Nu moeten we nog eens in de handleiding duiken om te achterhalen hoe dit dan precies werkt. Allereerst zet je een verbinding op met de audiobron. Dat kan je smartphone, laptop of iets anders zijn. Dan zet je de tweede luidspreker aan, maar nog zonder bluetooth. Vervolgens druk je op de spelende luidspreker de Bluetooth en + knop ongeveer drie seconden in. Hiermee komt de luidspreker in ‘master modus’ en gaat zoeken naar een andere luidspreker. Druk nu de bluetooth knop op de andere luidspreker tegelijk met de – toets in. Na drie seconden hoor je dat de luidsprekers elkaar herkennen met een stereo piep. Vanaf nu zijn ze een stereo paar met het verbonden apparaat. Wil je later alleen met 1 luidspreker de bron spelen, dan kan dat als je onthoudt welke de ‘master’ was. Deze blijft ook gewoon als enkele mono luidspreker spelen. Totdat je de andere luidspreker aanzet. Die zal direct de stereo modus triggeren en dus stereo gaan spelen. Wil de set echter met een andere bron als stereo speakers inzetten, dan moet je de procedure van eerst de master en dan de slaaf koppelen, opstarten. Het zou ook handig zijn geweest als je aan een ledje kan zien welke de master en welke in slaaf modus staat. Misschien iets voor de toekomst?

Ervaring

De twee Rockster Go’s als stereo set gebruiken is echt een enorme toevoeging. Het stereobeeld is geloofwaardig en werkt goed. Ook de bassen klinken nu net wat lekkerder. Een mono opname van bijvoorbeeld de Beatles uit de beginjaren klinkt ook veel beter dan met 1 luidspreker. Het geluid komt nu echt vanuit het midden terwijl de luidsprekers links en rechts van de laptop staan. Bij een film kijken op de laptop voegt het stereo beeld echt heel veel toe. Bij Midway vliegen de vliegtuigen van rechts naar links en slaan de bommen om je heen in. Dat is met een laptop luidsprekertje of 1 goede bluetooth luidspreker niet te bereiken. De TWS functie voegt heel veel toe aan de Rockster Go. Teufel zou om dit te promoten een zomerbundel moeten maken. Bijvoorbeeld een set voor 199 Euro. Dan heb je aan deze twee luidsprekers heel veel meer dan vrijwel alle bluetooth luidsprekers in deze prijsklassen. De luidsprekers kunnen tot 10 meter uit elkaar staan. Ook leuk voor een huiskamer of tuinfeestje waarbij iedereen toch enige afstand moet houden. Als je dan ook de handige elastische bevestigingsband hebt ontdekt snap je waarom wij fan zijn geworden van dit setje.

Conclusie

De Rockster Go is een leuke luidspreker, maar als je m met een maatje inzet, dan wordt het een feest deze luidspreker te gebruiken. Compact, spatwaterdicht en als stereo set te gebruiken. Een hele avond naar muziek luisteren op deze set is een genot. FIlms op de laptop krijgen bioscoop gevoel en een feestje kan met een setje goede achtergond muziek hebben.

4 reacties

 1. “Een knop voor de TWS modus zou handig zijn en als marketing instrument kopers zeker verleiden een tweede te kopen om ook deze functie te kunnen gebruiken.”

  Denk dat het ook met het oog op gebruiksvriendelijkheid wel een goed idee was als ik lees hoe het werkt. Jammer dat je geen foto geplaatst hebt van de opstelling waarin het getest werd. Ik kan me niets voorstellen bij hoe je iets dergelijks in stereosetup zou neerzetten.

 2. Beste Albert,

  Hartelijk dank voor je fantastische review van onze Rockster Go.Mogelijk kunt u in uw review één kleine aanpassing doen. Dit betreft de zin `Druk nu de bluetooth knop op de andere luidspreker tegelijk met de – toets in`. Hier moet niet de (-) maar de (+) toets ingedrukt worden. De (-) toets is om de apparaten weer van elkaar los te koppelen.

  Vriendelijke groet,

  Guido

 3. Wauw. Ik wist dat het kon om er twee te pairen en ik ben er een keer een goede avond mee bezig geweest om het voor elkaar te krijgen! Ik was nu natuurlijk weer kwijt hoe dat ook alweer moest en met Google kom ik hier terecht. Dit is geen review, dit is een handleiding!

  Thanks 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.