Ewent EW7072 Verpakking
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Ewent USB 3.2 Hard Disk Enclosure USB-C 2.5” SATA EW7072

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Schroefloos
  • Bloedsnel
  • Eenvoudig in gebruik

THE BAD

  • Het plastic is krasgevoelig

USB-C is hot, dus bracht Ewent de USB 3.2 Hard Disk Enclosure USB-C 2.5” SATA EW7072. Daarmee kun je een SATA SSD op vrijwel ieder USB-C apparaat aansluiten. Ja, ook smartphones en tablets wanneer deze voldoende stroom leveren.

Unboxing

In de verpakking van de Ewent USB 3.2 Hard Disk Enclosure USB-C 2.5” SATA EW7072 vinden we de externe hard disk behuizing in combinatie met wat documentatie en twee USB kabels. Je krijgt zowel een USB-C naar USB-C kabel als een USB-C naar USB-A kabel. Dit is een mooi stukje luxe. Tenslotte zit er nog een foam sticker in, mocht je nog wat ruimte op moeten vullen.

Ewent EW7072 uitgepakt

Design

De externe hard disk behuizing is gemaakt uit twee delen plastic met daarin de printplaat. Zowel de harddrive als de rest van de behuizing zijn schroefloos gemaakt. Dit is ideaal voor iedereen die regelmatig SSD’s in zo’n behuizing moet wisselen, maar ook voor iedereen die hem als permanente behuizing gebruikt.

Ewent EW7072 behuizing

Het zwarte plastic is wel wat gevoelig voor krassen. Je koopt deze externe behuizing dus zeker niet voor de mooi. Tenzij je bereid bent er echt heel voorzichtig mee om te gaan.

Ewent EW7072 uit elkaar

Naast de USB-C poort, zit een blauwe status LED.

Ewent EW7072 specs

  • USB-C aansluiting
  • USB 3.2 Gen2 snelheid
  • 5” SATA SSD interface
  • Schroefloze behuizing
  • 5 jaar garantie
  • Verbruikt 5 Volt

Prestaties

Voor deze test, maken we gebruik van de WDS400T2B0A. Deze 2,5 inch SATA WD Blue SSD van Western Digital heeft een capaciteit van 4TB. Bovendien zit hij erg dicht tegen de maximale snelheid die je over de SATA interface kunt benutten. Een mooie test dus voor deze behuizing.

WDS400T2B0A CrystalDiskMark benchmark resultaten

Wanneer we grote bestanden gaan uitlezen, zien we een leessnelheid van 553,9MB per seconde. De USB controllers in deze externe behuizing kunnen de snelheid van de drive met gemak aan. Ook de schrijfsnelheid van 497,2MB ligt erg hoog. Met andere woorden, met deze USB-C drive kun je prima enorme hoeveelheden data verplaatsen.

Ewent EW7072 met Western Digital SSD

Conclusie: Ewent USB 3.2 Hard Disk Enclosure USB-C 2.5” SATA EW7072

Doorgaans heeft Ewent alles prima op orde. Maar we mogen eindelijk eens kritisch zijn en klagen. Want, de plastics die gekozen zijn voor de behuizing zijn eigenlijk net iets te zacht. Daardoor net iets te krasgevoelig. Maar dat is dan ook het enige. De interface is gewoon bloedsnel. Het plaatsen en wisselen van de hard drives gaat gemakkelijk. En dat is in de basis toch waar ze dit product voor hebben gemaakt. Dus dan komen we toch weer uit op een heel dikke voldoende.

Ewent EW7072 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.