Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Arlo Go 4G beveiligingscamera

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 3.5 sterren.

THE GOOD

  • Eindelijk echt overal, alles observeren
  • Geen hub nodig
  • Nachtzicht

THE BAD

  • Resolutie is erg laag, ook op lokale opslag
  • 4G verbinding is niet altijd even stabiel
  • Zelf geactiveerde opnamen komen niet op de lokale opslag te staan

Arlo is bekend om haar echt draadloze beveiligingscamera’s. Lekker gemakkelijk met een accu aan boord en met gebruik van WiFi. Maar de Arlo Go is anders. Deze camera werkt helemaal autonoom met 4G LTE. En dat kan veel mogelijkheden bieden.

Unboxing

De Arlo Go komt niet met een magnetische mount, zoals we van andere Arlo camera’s gewend zijn. Arlo levert deze met een wall/plafondmount, schroeven, siliconenglijmiddel om een eventuele vaste stroomaansluiting af te dichten, documentatie, adapter met lang USB snoer en een waarschuwingssticker. Echt alles dat je nodig hebt om de camera vakkundig zelf te installeren. Netjes!

Design

Qua design is de Arlo Go één van de grotere camera’s in het Arlo assortiment. Niet heel raar trouwens. Alle camera’s komen met een hub die de centrale verwerking van beelden regelt alsmede de connectie met de Arlo Cloud en lokale opslag. Deze camera moet echt alles helemaal zelf doen.

Aansluitingen

Intern heeft de Arlo Go niet alleen ruimte voor een 3660mAh accu, maar ook voor een 4G LTE simkaart en een microSD kaart. Die laatste is voor de lokale opslag van videobeelden, mocht er even geen verbinding meer zijn.

Nachtzicht

De Arlo Go behoort nog tot de wat oudere Arlo camera’s. Hierdoor is er nog geen kleurennachtzicht aanwezig. In plaats daarvan, gebruikt Arlo nog infrarood LED’s. Hoewel we het voordeel van kleur zijn gaan ervaren met de Pro 3 series, moeten we hier mogelijk nog even wachten tot Arlo een nieuw model introduceert. In totaal heeft Arlo 8 LED’s met een verschillende hoek achter een iets afwijkende lens gezet om een breed lichtveld op te bouwen. De kwaliteit van het beeld zie je in onze video en is zeer goed op korte afstand. Op langere afstand mis je wel heel veel detail. Maar dat kan ook aan de resolutie van de camera liggen.

Beeldkwaliteit

Over de datakosten hoef je je namelijk weinig zorgen te maken. De camera filmt namelijk met slechts 15 frames per seconde en op een resolutie van 640×352 pixels. Dat is iets lager dan VGA kwaliteit. Dit zorgt voor extreem kleine datastromen. Keerzijde is wel dat de beeldkwaliteit voor de identificatie van personen niet altijd toereikend zal zijn.

Arlo heeft aan lokale opslag gedacht. Dat zou dit euvel op kunnen lossen omdat de camera lokaal wel betere beelden zou kunnen opslaan. Maar helaas… daar wordt exact dezelfde kwaliteit opgeslagen. Echt een gemiste kans.

Wat opvallend is, is dat de camera wat raar omgaat met de optie om zelf een opname te starten. Dit doet het toestel wel naar de cloud, maar deze opnamen worden niet opgeslagen op de SD kaart. Raar…

4G LTE Verbinding

In Nederland is er niet zo heel veel keuze wanneer je gaat shoppen voor een pure 4G datasim. Wij kwamen bij een deal van KeepGo uit. 2GB voor zo’n €25. Dat klonk alsof we daar heel vlot doorheen zouden zijn. Maar dat valt door de extreem kleine datastroom van de video’s reuze mee. Het fijne van zo’n SIM is dat je deze op afstand kunt opwaarderen.

Deze 4G LTE verbinding geeft natuurlijk enorm veel flexibiliteit in hoe je de camera kunt gebruiken. Je zou hem op een boot kunnen zetten, maar ook in jouw caravan op jouw camping of in de bedrijfsauto. Toch viel het bereik, ook in de buitenlucht, echt tegen. Regelmatig hadden we echt even moeite om contact te krijgen met de camera. Gelukkig is er dan die lokale opslag van beelden. Het is duidelijk dat Arlo voor 4G antennes niet de kennis en ervaring in huis heeft die bij makers van smartphones aanwezig is. Daar 4G misschien wel het belangrijkste aankoopargument is, moeten we hier helaas een ster voor aftrekken.

De Arlo Cloud

Alle beelden van de Arlo Go eindigen uiteindelijk op de Arlo Cloud. Hier kun je ze tot 7 dagen gratis uit downloaden. Je kunt ook tot 5 Arlo camera’s gratis verbinden met de Arlo Cloud. Wil je meer of langer kunnen terugkijken, dan is een abonnement nodig. Er zijn ook abonnementen voor extra slimme beeldherkenning. Die zijn echter niet van toepassing op de Arlo Go door de lage resolutie.

Conclusie: Arlo Go bewakingscamera

Het idee dat je overal en altijd, alles in de gaten kunt houden is top. Of je nou een opslag huurt bij de Shurgard of een bootje in de haven hebt liggen. Het geeft extra piece of mind. Arlo is één van de weinigen die deze mogelijkheid biedt en dat is top. Maar die exclusiviteit komt ook met een nadeel. Arlo hoeft niet heel hard haar best te doen om deze markt te domineren. We zien dan ook graag nieuwe technologie van de WiFi camera’s doordruppelen in een nieuwe generatie van de Arlo Go om deze nog bruikbaarder te maken.

Arlo Go kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

2 reacties

  1. Beste,

    Ik ben een ondernemer in de AGF die zomers 30+ standplaatsen draait. Ik wil graag mijn opklaptenten voorzien van camera beveiliging en kwam al snel uit op de Arlo Go. Mijn vraag: is er ook een mogelijkheid om een bevestiging klip erbij te krijgen of apart aan te schaffen zodat ik de camera gemakkelijk begin van de dag kan bevestigen en gemakkelijk weer eraf kan halen eind van de dag?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.