Go groter, harder, sneller, verder. Dat is de tagline voor de nieuwe Momentum 2020 gamingmonitor van Philips waar ook Bowers & Wilkins aan heeft gewerkt, maar ook een berg aan andere, waanzinnige technologie in zit. Is dit de natte droom voor de gamer?

Waar MMD merk AOC zicht richt op de PC gamer, is de Philips Momentum lijn echt gericht op de console gamer. Toch zullen ook PC gamers zeer waarschijnlijk prima gamen op deze monitor.

Samenwerking met Bowers & Wilkins voor geluid

De samenwerking met Bowers & Wilkins is niet heel verrassend. Met hun True Sound zitten ze al in de premium TV’s van Philips die geproduceerd worden door TP Vision. TP Vision is ook de eigenaar van MMD, dat monitoren onder het Philips merk ontwikkeld. Het lijntje is dus erg kort.

In de perspresentatie, laat Bowers & Wilkins zien dat het echt verschillende game genres heeft onderzocht om te ontdekken welk geluid het best past bij een bepaalde game (of film). Vanaf de monitor schakel je snel tussen de verschillende audio presets.

Doordat de speaker, eigenlijk een soundbar, op een vaste plaats zit, kan B&W het geluid optimaliseren voor de gamer. Zo kan het geluid zo gericht worden dat het vanuit het midden van het beeld lijkt te komen in plaats van het midden van de soundbar. Philips claimt het beste geluid in een monitor (en dat zou maar zo kunnen kloppen).

De woofer is namelijk een compleet 2.1 stereo systeem. Dit wil niet zeggen dat je er een losse subwoofer bij krijgt. Alles zit in de soundbar. Die is opgebouwd met 2x 10 watt tweeters, 2x 20 watt mid-range speakers en 1 woofer voor de bass.

55 inch beeldplaat 558M1RY

Philips heeft gekozen voor een 4K Ultra HD VA beeldplaat. Deze heeft ondersteuning voor HDR 1000, wat de op één na hoogste standaard is binnen monitoren. Ook zit er aan vier kanten AmbiGlow op. Een variant op AmbiLight wat we kennen van de Philips TV’s. Iets waar veel mensen een Philips TV voor kiezen. De 55 inch versie kan zelfs 120Hz gaming aan, wat extreem soepel beeld oplevert.

27 inch beeldplaat 278M1R

Er komt ook een goedkopere versie. De 27 inch versie is 60Hz met 4K, maar zonder de soundbar. Om precies te zijn, plaatst MMD een 27 inch UHD IPS beeldplaat. Deze versie krijgt wel Ambiglow aan vier kanten. De soundbar zit immers niet in de weg. Ook deze is HDR 1000 gecertificeerd.

Chipset

De chipset achter de monitor kan met low input lag overweg. Via HDMI list de input lag op 2.4ms. Via DisplayPort zelfs op 1.5ms. Dit is op TV’s gemiddeld 20ms tot 13ms (gaming mode). Hierdoor wordt het beeld van een console sneller op het scherm gezet. Smart Response zorgt voor vermindering van ghosting in het beeld. De monitor is geschikt voor AMD FreeSync.

Beschikbaarheid

De 55 inch monitor (558M1RY) komt deze maand al in de schappen te liggen voor €1.299. De 27 inch versie (278M1R) gaat €449 kosten en komt in juli.

kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.