Deze week presenteerde Apple haar macOS Big Sur update. Hierin zit de nieuwe Safari browser en hakt Apple in op privacy management. Voor Google Analytics en vergelijkbare tools, zijn de gevolgen mogelijk desastreus.

macOS Big Sur rekent echt af met cookies

Het grote probleem voor Google is dat Google Analytics nog altijd een third party tracking cookie is. Hoewel de cookiewet stelt dat we die, mits geanonimiseerd, zonder actieve toestemming mogen plaatsen, blijft dit een feit.

Met de macOS Big Sur update, legt Apple de focus op privacy van haar gebruikers. In ieder geval richting andere partijen dan Apple zelf. Tijdens de presentatie van Big Sur, liet Apple een screenshot van de nieuwe Safari browser zien. Die blokkeert actief tracking cookies. In de lijst op het voorbeeld, werd ook Google Analytics actief geblokkeerd.

Hoe lossen we het Google Analytics vraagstuk op?

Voor WordPress is de oplossing al in zicht. Het PRIVACY PROOF GOOGLE ANALYTICS for WordPress project dat nu in ontwikkeling is, regelt alles server side. Goed voor de snelheid en #privacy omdat IP adressen op website niveau al worden geanonimiseerd. Arjan Olsder, hoofdredacteur van GadgetGear.nl en adviseur voor WEB WINGMEN is nauw betrokken bij de ontwikkeling van deze technologie. Binnenkort zal GadgetGear.nl overgaan op deze veiligere methode.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.