Het is wellicht een wat vreemd klinkende naam, maar met Petal Search Find Apps maakt Huawei het opnieuw gemakkelijker om Android apps te vinden voor haar smartphones. Deze nieuwe widget staat standaard op de nieuwe Huawei P40 smartphones.

Onder de motorkap is Petal Search Find Apps eigenlijk een compleet nieuwe content ervaring van Huawei, die enigszins lijkt op het Google scherm dat velen al kennen. Zo kun je nieuws en andere content zoeken, maar doet de widget ook suggesties.

Belangrijk is vooral dat de app je helpt om apps te vinden. Daarvoor doorzoekt deze de Huawei AppGallery, maar ook vele andere app stores die Huawei als veilige downloadlocaties ziet.

Het is niet de eerste keer dat Huawei haar gebruikers buiten de AppGallery laat zoeken. De zoekbalk van de AppGallery zelf geeft ook al externe downloads aan. Bijvoorbeeld wanneer je zoekt naar Facebook of WhatsAtt.

Bij de Huawei P40, Huawei P40 Pro en Huawei P40 Lite staat Petal Search Find Apps standaard op het toestel. Andere Huawei (en Honor) toestellen kunnen deze app vinden in de AppGallery.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.