Account sharing is in Nederland inmiddels een begrip aan het worden. Abonnementen van Netflix, Spotify en andere diensten delen met familie of vrienden om zo de kosten te drukken. Als de geruchten kloppen, gaat Netflix dit lastiger maken.

Netflix introduceerde zichzelf goedkoop in de markt, maar laat de laatste jaren al flink wat prijsstijgingen zien. Immers moet Netflix aardig investeren in eigen content en licenties betalen aan derden. Als we Cnet mogen geloven, komt er een nieuwe prijsstijging aan. Ditmaal gericht op iedereen die aan account sharing doet.

Netflix doet dit door het aantal gelijktijdige streams in te perken. Nu kun je met een premium abonnement nog drie streams tegelijk aan hebben staan waarvan één in 4K. Netflix brengt dit terug naar twee streams. In het reguliere abonnement ga je van maximaal twee Full HD streams, naar één Full HD stream. Om account sharing onbenoemd te faciliteren, komt er wel het nieuwe Ultra abonnement. Deze gaat €17 kosten en maakt het mogelijk vier streams tegelijk te openen op 4K resolutie.

Update 05-07-2018 – We ontvingen zojuist een quote over deze test vanuit Netflix:

We continuously test new things at Netflix and these tests typically vary in length of time. In this case, we are testing slightly different price points and features to better understand how consumers value Netflix. Not everyone will see this test and we may not ever offer specific elements included in the test to our members.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.