Google is fantastisch in het profileren van haar gebruikers. Alleen al op basis van zoekgedrag, weet de kunstmatige intelligentie precies wat we, wanneer nodig hebben. Onder druk van verschillende privacywetten, gaat Google nu een enorme aanpassing maken in hoe het met onze gegeven omgaat.

Wanneer je als nieuwe Google gebruiker aan de slag gaat, zal Google jouw persoonsgegevens maximaal 18 maanden bewaren. Dat wil zeggen, gegevens waarmee het jou profileert zoals zoekopdrachten. Gegevens als jouw naam, telefoonnummer en e-mail adres verwijderen is vanuit praktisch aspect niet handig.

Ook jouw locatiegeschiedenis zal Google wissen wanneer dit ouder dan 18 maanden is. Wil je dat data sneller wordt verwijderd, kan dat ook al na 3 maanden. Dit dien je wel zelf in te stellen. Ook kun je zelf bepaalde gegevens inloggen. Alleen bij YouTube houdt Google de data langer beschikbaar, namelijk 36 maanden.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.