Dit is de SEGA Game Gear Micro (8CM breed!)

De SEGA Game Gear is terug! Nouja, alleen in Japan en alleen voor hele kleine handjes… Vandaag werd de SEGA Game Gear Micro gepresenteerd, voor de echte verzamelaars en retro gaming fanaten.

De SEGA Game Gear geschiedenis

De SEGA Game Gear verscheen in 1990 in Japan op de markt. Een jaar later mochten we ook in Europa kennis maken met de handheld van SEGA. SEGA had daarmee een belangrijke voorsprong op Nintendo. Het display van de SEGA Game Gear was namelijk wel verlicht en in kleur. De Nintendo Game Boy had deze luxe nog niet. Een andere uitdager op de markt was de Atari Lynx die eveneens een verlicht kleurendisplay gebruikte. De Atari Lynx was weer beter dan de Game Gear, maar SEGA wist veel meer games naar zich toe te trekken. Bovendien was er een TV ontvanger voor de handheld en een Master System converter om 8-bit games te spelen.

Alleen in Amerika kreeg de handheld een opvolger. Dat was de SEGA Nomad. Deze was een stuk groter en draaide de SEGA Genesis 16-bit cassettes af.

SEGA Game Gear anno 2020

Nu, in 2020, komt het bedrijf met de SEGA Game Gear Micro. Sterker nog, het komt met vier modellen. Hoewel de originele alleen in het zwart verkrijgbaar was, kun je ze nu in vier kleuren kopen. Alle vier komen ze met andere, voor geïnstalleerde games. De hoeveelheid game is, in tegenstelling tot consoles als de Nintendo Classic Mini-series zeer beperkt. SEGA is er echt op uit dat gamers zoveel mogelijk de hele serie kopen.

Zoals je op de foto’s kunt zien, is de nieuwe console echt wel heel klein uitgevoerd. Het display meet slechts 1,15 inch en heeft een resolutie van 240×180 pixels.  Dit levert wel een scherp plaatje op, maar de vraag is of we het bizar kleine formaat ook echt gaan waarderen.

Beschikbaarheid

De spelcomputer staat nog niet gepland voor een release buiten Japan. Wellicht zal SEGA dan eerst de inhoud willen aanpassen. De huidige consoles bevatten veel Japanse games die hier niet echt groot zijn geworden. Omgerekend kost een SEGA Game Gear Micro zo’n €40.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.