Logo GadgetGear.nl
Huawei P40 Pro Plus wit en zwart
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

De Huawei P40 Pro+ met 5 camera’s komt naar Nederland

Tijdens de lancering van de Huawei P40 series werd bekend dat alleen de P40 en P40 Pro naar Nederland zouden komen. Over de Pro+ met de waanzinnig veel betere camera, werd niet gesproken. Deze stilte werd gistermiddag doorbroken.

Super Definition Fotografie

In onze review van de P40 Pro las je al hoezeer we onder de indruk waren van de camera van de Huawei P40 Pro. Met de Huawei P40 Pro+ gaat het merk nog een flinke stap verder.

Leek een quad-camera tof, Huawei blast er met haar nieuwe Ultra Vision Leica Penta camera overheen. Vooral de main camera is een verhaal waar ons fotohart harder van gaat kloppen. Deze komt namelijk met een 1/1,28-inch sensor met een pixelgrootte van 2,44 μm. Daarbij kiest Huawei opnieuw voor RYYB, wat veel lichtgevoeliger is. Een primeur is de Full Pixel Octa PD AutoFocus die beelden nog scherper moet vastleggen.

Leica Penta Camera

Ook de periscoopcamera is next level ten opzichte van wat Huawei voorheen afleverde. Natuurlijk moet het wel iets met de grote 100x zoom van Samsung. Al viel de kwaliteit van de 100x zoom in onze review niet echt in de smaak. Huawei presenteert nu dus ook die 100x zoom. Onder anderen door een heel bijzonder prismasysteem. De stabilisatie is optisch en op basis van haar AI.

Voor de selfie liefhebbers krijg je aan de voorkant een dikke 32 megapixel in combinatie met een IR dieptecamera. Die zorgt voor veilige gezichtsherkenning.

Ga je filmen, dan krijg je achterop het toestel de Ultra-Wide Cine Camera die we al een beetje kennen van de Huawei Mate 30 Pro. Maar dan met Sedecimpixel Fusion Technology waardoor je in het donker in HDR kunt filmen. Een waanzinnige claim waar we het toestel zeker op gaan testen. De pixels op de Cine Camera beeldsensor zijn met 4.48µm ook fors. Wil je slow-motion opnamen maken, legt het toestel maximaal 7680 beelden per seconde vast.

Huawei P40 Pro Plus wit en zwart

En verder

Genoeg over de camera’s. Je krijgt het toestel met de HiSilicon Kirin 990 5G chipset erin die ook Wi-Fi 6 ondersteunt. Het toestel komt opnieuw met een quad-curve display op 90Hz. De nieuwste versie van het Google-loze Android draait erop samen met EMUI 10.1.

Beschikbaarheid Huawei P40 Pro+

De Huawei P40 Pro+ ligt vanaf 25 juni in de winkel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.