Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Apple maakt 360-gradenfoto’s in Noord-Brabant

Eens te meer blijkt dat Noord-Brabant toch een beetje het Silicon Valley van Nederland is. Je zou verwachten dat Apple vooral een stad als Amsterdam snel in 360-graden zou willen vastleggen, maar Apple begint in het zonnige zuiden van het land.

In Eindhoven, Best, Geldrop, Nuenen, Veldhoven en Waalre heeft Apple haar auto’s de weg op gestuurd om 360-graden foto’s te maken. Deze foto’s worden gebruikt voor Google’s eigen Kaarten dienst. Net als bij Google, kunnen gebruikers op basis van deze foto’s door de straten van deze plaatsen wandelen. Daarbij zal Apple de gezichten van mensen en kentekens van auto’s onherkenbaar maken. Wat de plannen zijn voor de rest van Nederland is nog onbekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.