$519 miljard uitgegeven in de Apple App Store in 2019

Apple iPhone XS

Het gaat goed met de App Store van Apple. In 2019 noteerde Apple een omzet van $519 miljard op het verkoopkanaal. Deze omzet komt uit 175 landen die toegang hebben tot de Apple App Store.

“In de App Store kunnen vernieuwers en dromers hun ideeën verwezenlijken, en gebruikers vinden er veilige en vertrouwde hulpmiddelen om hun leven te vergemakkelijken”, aldus Tim Cook, CEO van Apple. “We leven nu in een vreemde en moeilijke tijd. De App Store voorziet in stabiele hulp bij ondernemerschap, gezondheid en welzijn, onderwijs en het scheppen van nieuwe banen, zodat de mensen in staat worden gesteld om zich snel aan alle veranderingen aan te passen. De wereldwijde App Store-community – van zelfstandige ontwikkelaars in bijna alle landen tot bedrijven met duizenden werknemers – is een broedplaats voor innovatie en vormt een goede voedingsbodem voor nieuwe banen en economische groei. Daarom is ons er alles aan gelegen om deze community zo goed mogelijk te ondersteunen.”

De omzet komt niet alleen uit de directe verkoop van apps. De omzet komt ook uit abonnementen, in-app aankopen, advertenties en aankopen van fysieke diensten en spullen in apps. Apple verwacht dat 85% van de genoteerde omzet is uitgekeerd aan de ontwikkelaars van de apps. Dit komt met name door de verkopen van fysieke goederen en diensten. Die zouden alleen al geod zijn voor $413 miljard van de genoteerde omzet. Denk daarbij aan aankopen die je doet in apps van partijen als Bol.com en CoolBlue, maar ook reizen via booking.com, airbnb etc.

De markt voor digitale downloads, dat zijn ebooks, apps, muziek etc, was goed voor $61 miljard aan omzet. De Apple App Store bestaat sinds 2008.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.