VPN aanbieders: hoe kies je de beste partij?

VPN aanbieders zijn er natuurlijk meer dan voldoende, maar ze zijn niet allemaal de beste keuze voor jou. Voor bedrijven zijn andere VPN aanbieders geschikt dan voor particulieren. Daarnaast kan er ook nog onderscheid worden gemaakt tussen grote en kleine bedrijven. Voor iedereen, zowel zakelijk als particulier, zijn er uitstekende VPN aanbieders beschikbaar. Toch kan het wel lastig zijn om de partij te vinden die voor jou het best is. Waar baseer je je keuze op? Wij geven je inzicht in een aantal zaken waar je aandacht aan moet besteden bij het maken van een keuze uit de diverse VPN aanbieders.

Welke zaken kunnen belangrijk zijn voor jou?

Wanneer je een keuze wilt gaan maken uit de diverse VPN aanbieders, dan ontdek je al snel dat alle VPN aanbieders een geheel eigen service bieden. Het is daarom belangrijk om vooraf goed te bepalen wat je wel wilt en waar je geen behoefte aan hebt. De volgende zaken kunnen bijvoorbeeld belangrijk zijn voor jou:

 • De snelheid
 • Lage prijs
 • Compatibiliteit met besturingssysteem
 • Log Beleid
 • Netflix / Torrent
 • Locatie van de servers
 • Aantal beschikbare servers
 • Encryption Protocollen
 • Gebruiksgemak
 • Mobiele apps
 • Anti-spyware / anti-malware opties
 • Dedicated IP

De juiste VPN aanbieders selecteren

Het bovenstaande lijstje geeft opties aan die voor jou belangrijk kunnen zijn. Zoek je een VPN service voor je bedrijf en moeten medewerkers vanaf externe locaties belangrijke informatie met elkaar kunnen delen? Dan is het vaak belangrijk dat Dedicated IP mogelijk is, waarbij de medewerkers toch allemaal gebruik kunnen maken van hetzelfde IP-adres. Wil je snel en makkelijk kunnen schakelen tussen devices? Dan is de aanwezigheid van mobiele apps weer belangrijk. Hoe meer servers er zijn, hoe kleiner het risico dat een server overbelast raakt. Hoe dichterbij een server staat, hoe sneller deze is. Dit zijn allemaal zaken waar je rekening mee kunt houden. Door goed te bepalen welke factoren voor jou belangrijk zijn kun je al een aantal VPN aanbieders afstrepen, waardoor je de VPN aanbieders kunt selecteren die wel aan je eisen voldoen.

Check wel álle belangrijke factoren

Als je eenmaal een selectie van VPN aanbieders hebt gemaakt die voldoen aan jouw belangrijkste eisen, dan is het verleidelijk om op dit punt vooral op de prijs af te gaan. Logisch, want je wilt zo voordelig mogelijk uit zijn. Toch is het wel belangrijk om de andere zaken ook nog even na te lopen. Hoe zit het met de gegarandeerde snelheid en kun je wel Netflixen via je VPN verbinding? Je wilt zeker zijn dat de VPN aanbieder écht op alle vlakken bij je past. Zo wil je er niet achteraf pas achter komen dat je voor een VPN aanbieder hebt gekozen waarvan de VPN service helemaal niet werkt op jouw besturingssysteem.

Extra tip: lees online reviews van VPN aanbieders

De meeste VPN aanbieders kunnen online beoordeeld worden door hun (voormalig) klanten, bijvoorbeeld op Google of een beoordelingssite. Wij raden je aan om deze online reviews goed te lezen, bijvoorbeeld van NordVPN of CyberGhost Een enkele negatieve ervaring is geen reden om direct voor een andere aanbieder te kiezen, maar zie je bijvoorbeeld veel meldingen van de aanwezigheid van malware, dan is het toch wel de moeite waard om je keuze nog eens te overwegen. Lees daarom goed hoe andere / eerdere klanten de VPN service van de verschillende VPN aanbieders ervaren voordat je een definitieve keuze maakt.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events