Vanaf 29 mei kunnen alle Belkin WeMo NetCam camera’s naar de stort

Belkin NetCam HD+

Het is mei, de laatste maand waarin de Belkin WeMo NetCam camera’s nog zullen werken. Het bedrijf heeft aanzienlijke hoeveelheden van deze camera’s verkocht. Inmiddels is het bedrijf eigendom van Foxconn en heeft het besloten de dienst die de camera streams regelt, stop te zetten. Daarmee creëert het bedrijf in één klap een enorme vervangingsmarkt en elektronisch afval.

Afhankelijkheid van iSecurity+

Belkin heeft bij de ontwikkeling van de camera’s, het platform erachter ingekocht. Daar moet het maandelijks voor betalen om de WeMo NetCam camera’s te laten werken. Deze diensten komen van iSecurity+ en die diensten zet Belkin nu stop.

Belkin heeft al laten weten niet met een alternatieve software voor de camera’s te komen. Dit terwijl de zes jaar oude hardware mondjesmaat nog steeds nieuw te koop is.

Belkin NetCam HD+

Geld terugvorderen

Heb je na 1 april 2018 een Belkin WeMo NetCam gekocht, dan kun je nog 100% van het aankoopbedrag terugvorderen. Slimme Marktplaats gebruikers zijn al op zoek naar gebruikte camera’s met een aankoopbewijs van na 1 april 2018 om zo winst te maken.

Heb je nog een actief iSecurity+ abonnement op jouw camera’s en loopt die niet af voor 5 juni, dan zal Belkin ook het ongebruikte crediet terugstorten op jouw rekening.

Wat moet je nu doen met jouw Belkin WeMo NetCam

Inleveren by WeCycle als elektronisch afval is het beste dat je kunt doen. Kost meer moeite dan in de kliko gooien, maar er zitten veel goed herbruikbare materialen in. Je kunt de camera ook nog even een tijdje laten liggen. Wellicht is er in het hobbyistencircuit iemand die zelfstandig een nieuwe firmware maakt waardoor deze camera’s ineens als generieke camera’s inzetbaar zijn.

Wat is de toekomst voor Belkin WeMo producten?

Hier is geen uitspraak over gedaan. WeMo is altijd een belangrijke lijn geweest van domotica producten. Zo zijn er ook andere merken die WeMo ondersteunen. Onze ‘gut feeling’ zegt dat Belkin, nu eigendom van Foxconn, hier nog wel een tijd mee door zal gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.