Review: Jumanji: The Next Level op 4K Blu-Ray

Jumanji The Next Level kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Wat gebeurt er wanneer senioren Dany DeVito en Danny Glover in de lichamen van Dwayne Johnson en Kevin Hart terecht komen? In Jumanji: The Next Level ontstaat een hilarisch avontuur.

Jumanji, een korte geschiedenisles

De eerste film van Jumanji verscheen in 1995 in de bios. De film was gebaseerd op de boeken van  Chris van Allsburg en een enorm succes. Een vervolg bleef lang uit, al werd tussen 1996 en 1999 wel een animatieserie uitgezonden op de Amerikaanse TV.

Sony Pictures had al eens plannen om met een vervolg te komen, maar blies het project in 2000 af. In juli 2012 liet Columbia Pictures al doorschijnen dat een vervolg wel tot de mogelijkheden behoorde. In 2017 kwam Jumanji: Welcome tot he Jungle in de bioscoop. In 2019 volgde Jumanji: The Next Level.

Jumanji: The Next Level

Bethany, Martha en Fridge hebben na de avonturen in de vorige film, hun levens weer opgepakt. Er van uitgaande dat het Jumanji computerspel is gesloopt. Spencer voelt zich duidelijk een beetje buitengesloten van de groep. Wanneer hij ook nog met zijn opa zit opgescheept, gaat hij er van tussen. In de kelder blijkt hij de Jumanji game te hebben hersteld en hij duikt terug in de fantasiewereld.

Wanneer zijn vrienden bij hem op bezoek komen, ontdekken ze al snel zijn uitvlucht. Ze besluiten hem achterna te gaan omdat ze er van overtuigd zijn dat Spencer nooit alleen uit de game kan ontsnappen. Echter, nemen ze per ongeluk ook zijn opa en de vriend van zijn opa mee naar de inmiddels bekende Jungle.

Wanneer je de karakters van Jumanji: Welcome tot he Jungle nog helemaal scherp hebt, staat je een ware characterfuck te wachten. Net als bij echte games, krijgen de tieners een compleet andere karakterverdeling. Iets waar vooral Fridge echt niet blij mee is. Tijdens het verhaal wisselen de spelers nog wel vaker van karakter, dus het is opletten geblazen voor de kijker.

Wat ook leuk is, is dat Jumanji zich dit keer niet tot de jungle beperkt. We gaan de woestijn in, maar ook de sneeuw. Al zullen niet alle kijkers even happy zijn met de winterse outfit van Karen Gillan 😉

Extra’s

Sony Pictures levert deze release met zowel een 4K Ultra HD disc als een standaard Blu-Ray. De 4K versie is met HDR beeld en een DTS:X soundtrack op schijf gezet. De karakterwissels worden in het bonusmateriaal verder uitgelegd door de makers van de film. Daarnaast is er veel ruimte om te vertellen hoe de film tot stand is gekomen.

Cover Jumanji: The Next Level op 4K Blu-Ray

Conclusie: Jumanji: The Next Level op 4K Blu-Ray

Humor staat bovenaan in het script van Jumanji: The Next Level. De cast is daar echt op geselecteerd en laat kundig zien hoe goed ze dit snappen. Het is dan ook meer comedy dan humor wat je voor je kiezen krijgt. Qua karakterontwikkeling loopt de film wat stroever dan de eerste. Met name doordat de karakterwisselingen tijdens het spel verwarrend kunnen zijn voor de kijker. Hierdoor halen de schrijvers niet het maximale uit het verhaal. Het blijft een dikke aanrader.

Jumanji The Next Level kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Leuk verhaal
  • Prachtig beeld
  • Heerlijke humor
  • Sterke cast

THE BAD

  • Soms wat lastig te volgen karakters
Roelof van Doorn
Je ziet me wel, maar herkent me niet. Blijf gokken wie ik ben. Als je het weet zeg je 'O, die!'

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram