GadgetGear.nl

Review: Jumanji: Welcome to the Jungle (Blu-Ray 4K)


Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Jumanji: Welcome to the Jungle met 4.5 sterren.

The Good
  • Veel humor
  • Goede omzet van bordspel naar game
  • Goed op elkaar ingespeelde cast
  • Enorm veel extra's

The Bad

Jumanji: Welcome to the Jungle kopen
→ Check de prijs bij Bol.com

Jumanji is terug, eindelijk. Na de avonturen van Robin Williams in 1995 wat het anno 2017 de beurt aan Dwayne Johnson om de hoofdrol voor de film te pakken. En er is veel veranderd.

In het originele Jumanji draaide het allemaal om een bordspel waarin een speler vast zat. Het bordspel bracht de wildernis van de wereld van Jumanji naar de echter wereld. In Jumanji 2017 pakten de schrijvers het anders aan. Jumanji werd netjes naar de huidige tijd getrokken.

Niet langer gaat het om een simpel bordspel. Jumanji is een computergame geworden. Een game waarin ook nu weer iemand al jaren gevangen zit. Na ongeveer 10 jaar vindt een groep tieners een oude console met het spel. Ze besluiten het te spelen en worden al snel de jungle van Jumanji in getrokken.

Daar worden de vier in compleet andere lichamen wakker. Vooral voor de jonge Bethany die in het spel in het lichaam van Jack Black gevangen zit. Dit alleen al is goed voor een berg aan hilarische grappen. Vooral op het moment dat ze voor het eerst staand plast. Dit terwijl de wat alternatieve en verlegen Martha ineens in het lichaam van de prachtige Karen Gillan zit. Kevin Hart maakt het avontuurlijke kwartet af.

In de film zien we, in videogamestijl, hoe de vier onderdeel uitmaken van een actie om een belangrijke edelsteen terug naar haar rustplaats te brengen. Ondertussen zit er een superschurk achter ze aan die op het einde een echte eindbaas lijkt te worden.

Van begin tot eind zit Jumanji vol humor waarbij de cast vooral heel wat zelfspot heeft. Er is duidelijk een sterke klik tussen de acteurs en de rollen die ze vertolken. Hierdoor past de film prima in het straatje van de Indiana Jones fans alsmede gamers.

Extra’s

Sony Pictures weet Jumanji goed te verpakken. Natuurlijk bevatte onze uitgave een 4K HDR versie. En ja, dan is de film echt prachtig op een 4K TV. Zoveel detail in de prachtige jungle shots… maar ik drijf af van het onderwerp. Natuurlijk neemt Sony ons ook mee naar de vertaling van het boek naar de film en vooral ook van bordspel naar game. We krijgen meer te zien over de special effects, maar vooral ook over de exotische locaties en natuurlijk heel veel bloopers. Een UV code maakt het af. Daarmee kun je de film overal downloaden. Handig!

Conclusie: Jumanji: Welcome to the Jungle (Blu-Ray 4K)

Een klassieker als Jumanji een reboot geven is een hele opgave. Vooral als de film heel sterk gaat afwijken van het originele verhaal. Maar Sony Pictures is wel wat gewend met alle Spider-Man reboots natuurlijk. Ook met Jumanji: Welcome to the Jungle brengt de studio het er goed vanaf. Heel goed zelfs in een tijd waarin gamefilms niet al te sterk zijn. Jumanji is heerlijk vermaak.

Jumanji: Welcome to the Jungle kopen
→ Check de prijs bij Bol.com

Reageren