Huawei en ZTE nog een jaar zonder Google

Huawei Mate Xs

Trump heeft de Chinese merken Huawei en ZTE opnieuw op de vingers getikt. De noodwet waarmee Amerikaanse bedrijven wordt verboden belangrijke technologie aan ZTE en Huawei te leveren, blijft nog een jaar van kracht.

Trump blijft klagen over spionage via Chinese hardware vanuit China. Daarbij blijft de vinger richting deze twee merken wijzen. Tot nu toe heeft het Witte Huis echter nog geen bewijs geleverd om deze beschuldigingen te ondersteunen. De merken zitten al ongeveer een jaar op de strafbank en de impact is, met name voor Huawei, enorm.

Huawei kan wel laptops uitleveren met Microsoft Windows 10 erop, maar heeft nog altijd geen toegang tot Google’s versie van Android. Hoewel Huawei haar eigen HMS heeft ontwikkeld om Google’s GMS te vervangen, kunnen nog altijd veel Android apps niet gebruikt worden op Huawei smartphones. Daarmee is het gebruik voor westerse consumenten niet heel interessant.

Huawei omzeilt dit wel met een aantal toestellen. Het brengt zo af en toe toestellen in een nieuwe behuizing, met voornamelijk oudere hardware op de markt. Zo kan Huawei toch nog gebruik maken van Google’s Android. Echter, de rek gaat er langzaam uit. Huawei was altijd een koploper qua vernieuwing, maar dat kan niet op oude chipsets.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.