Huawei P40 Lite E
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Huawei brengt de Huawei P40 Lite E naar Nederland

Onze review van de Huawei P40 Pro was lovend over de technologie die in het toestel aanwezig is. Wie minder voor een P40 Series toestel wilt uitgeven, komt Huawei met de P40 Lite E naar Nederland.

Huawei P40 Lite E Specs

De Huawei P40 Lite E wordt een echt budget toestel. Het toestel gaat €199 kosten en komt daarmee nog onder de huidige Huawei P40 Lite. Je krijgt een flink 6,4 inch LCD display met afgeronde hoeken en een pinhole selfie camera erin. Het display heeft een resolutie van 1.560×720 pixels (HD+).

Huawei P40 Lite E

Het toestel draait op de wat oudere, maar toch snelle, HiSilicon Kirin 710 chipset. Het toestel komt met 4GB aan werkgeheugen en 64GB opslagruimte. Om de hele dag door te kunnen, levert Huawei het toestel met een indrukwekkende 4.000mAh accu.

Camera’s zijn heel belangrijk in de P-series van Huawei. Zo ook in deze. Al krijg je geen Leica camera, er ligt wel een triple camera in. De main camera heeft een resolutie van 48 megapixels en een lichtgevoeligheid van f/1.8. Voor onscherpe achtergronden wordt deze ondersteund met een 2 megapixel diepte camera. Ook krijg je een 8 megapixel groothoek camera.

Voorop zit de selfiecamera in het display verwerkt. Het gaat om een pin-hole camera, dus geen lelijke inkeping in het zicht. Deze selfiecamera heeft een resolutie van 8 megapixel.

Huawei P40 Lite E

Huawei Mobile Services in plaats van Google Mobile Services

Huawei levert het toestel zonder Google Mobile Services, maar met Huawei Mobile Services. Huawei werkt hard aan de beschikbare apps op haar platform. Vooral wat grote webshops weten het platform al te vinden.

Hoewel je Google Agenda prima in de browser kunt openen, is er geen native ondersteuning. Wel kun je jouw Gmail account openen in de Huawei mail app.

Huawei P40 Lite E kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.