De Nederlandse Loterij heeft te kampen met een stevig datalek. 12.000 accounts van leden van één van de loterijen zijn gehackt. Daarop heeft de organisatie besloten 1.5 miljoen wachtwoorden te resetten.

Die grote reset actie is gericht op 1.5 miljoen accounts waarmee in de afgelopen 6 maanden is ingelogd op de websites van De Nederlandse Loterij. Volgens nu.nl zijn bij de hack van de 12.000 accounts mogelijk persoonsgegevens gelekt.

De loterij heeft bevestigd dat de hackers geen toegang hebben gekregen tot de digitale portemonnee. Dit is waar prijzen in worden uitgekeerd. In hoeverre de wachtwoorden versleuteld waren opgeslagen, is nog onbekend. De hack is keurig aangemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens en bij de kansspelautoriteit.

Onder De Nederlandse Loterij vallen Toto, Eurojackpot, Staatsloterij, Lucky Day, Lotto, Krasloten en Miljoenenspel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.