Oppo Find X2 Pro met TPU Cover
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Vodafone start vanavond met 5G

Het is zo ver. Gebruikers van Vodafone RED met een 5G smartphone krijgen de primeur. Zij zijn de eersten in Nederland die 5G mogen ervaren. Al is het misschien meer een G4.5 Hoe dat zit, leggen we je uit.

Gefaseerde uitrol

Vodafone schakelt vanavond de eerste 2.000 zendmasten over. In juli volgen nog eens 1.00 zendmasten. Vodafone verwacht dan landelijk dekkend te zijn. Hoe dan ook, lijkt Vodafone met deze slimme stap voorop te lopen.

5G over 4G frequenties

De Nederlandse operators wachten nog massaal op de beschikbaarheid van 5G frequenties. Daarom gaat Vodafone gebruik maken van 5G over 4G frequenties. Hierdoor kan het nu al in half Nederland 5G gaan aanbieden.

Doordat Vodafone nog niet helemaal over kan gaan op 5G, zullen gebruikers er nog niet zo gek veel van merken. Eigenlijk zijn het vooral gamers die de winst opstrijken. De pingsnelheid kan tot 10 milliseconden lager liggen op deze vorm van 5G. Voor ander gebruik merk je een snelheidsboost van 10%. Voor echte 5G snelheden zijn toch echt 5G frequenties en zendmasten nodig.

Geschikte smartphones

Er zijn nog niet zo heel veel 5G geschikte smartphones in de Nederlandse winkelschappen te vinden. De Samsung Galaxy S20 Ultra en andere modellen uit die serie zijn met 5G verkrijgbaar. Daarnaast kan de Oppo Find X2 Pro gebruik maken van 5G.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.