Review: Good Job! op de Nintendo Switch

Paladin Studios en Nintendo komen met een eigen alternatief op de game Untitled Goose Game van 2018. Overigens ook verkrijgbaar op de Nintendo Switch. Ook Good Job! is een slapstick sandbox game waar maar één ding telt, je doet wat je moet doen.

De verhaallijn

In Good Job! speel jij het zoontje van de baas van een heel grote organisatie. Je bent wat slungelig en op z’n minst wat onhandig. Maar dat is niet erg, want je bent immers het zoontje van de baas.

Je begint letterlijk onderaan de ladder. Je moet alleen even jouw werkkleding bij de receptie ophalen. Tussen de voordeur en de receptie kan al aardig wat fout gaan en zo kom je meteen helemaal in de game.

De gameplay van Good Job!

Iedere verdieping van het gebouw kent meerdere levels. Vanuit de gang wandel je daar naartoe. Je komt dus niet in menu’s terecht, maar navigeert echt door het gebouw. En zelfs in de wandelgangen is het mogelijk de nodige rotzooi te trappen.

In de levels zelf krijg je relatief eenvoudig lijkende opdrachten. Dit begint met de opdracht om een beamer te vervangen. Oja, het hele spel is voorzien van Nederlandse teksten. Voordat je de projector vervangen hebt, heb je al een hele weg te gaan waarbij je onder anderen wat glazen deuren sloopt om de projector in de vergaderruimte te krijgen. Lukt het om je doel te bereiken? Dan krijg je Good Job in het scherm te zien en worden jouw scores bepaald.

Je leert meteen dat jouw eindscore een balans is tussen de snelheid waarop je werkt, en de hoeveelheid schade die je veroorzaakt. Want; je bent het zoontje van de baas. Dus die schade is tof en het gaat erom dat je doet wat je moet doen.

Loop je de eerste levels nog rustig rond, krijg je al snel hulpmiddelen om te doen wat je moet doen. Denk aan het rondrijden op een vorkheftruck. En natuurlijk kun je daarmee door deuren, maar je kunt hem ook versnellen om zo dwars door muren te rijden of jezelf proberen te lanceren met een brandslang.

Terwijl je door de levels trekt, verzamel je ook allemaal kleding. Verschillende hoofddeksels, een roze fanny bag etc. Via het ingame menu kun jij jouw poppetje helemaal naar smaak aankleden.

De humor

Hoewel de één vooral bezig zal zijn met doen wat er wordt gevraagd tegen een zo optimaal mogelijke score, zal de andere genieten van de fijne humor die zich in de game afspeelt. De reacties van de andere werknemers op wat er op de werkvloer begint, maar ook de scenes die onderling afspelen. Zoals een hele groep werknemers in de rij voor de wc omdat er een bordje voor de deur staat dat de vloer glad is. Die daarna een sprintje trekken wanneer jij het bordje weghaalt.

Grafisch

De game Good Job is een echt kunstwerkje geworden. De grafisch ontwerpers hebben de game in een isometrische tekenstijl neergezet met een wat beperkt kleurenpalet. Iedere verdieping heeft zijn eigen kleuren. Hierdoor zie je heel duidelijk waar iemand is in het spel, maar het spel zelf is ook overzichtelijk. Doordat voor de karakters stickmen zijn genomen, ziet deze stijl er waanzinnig leuk uit. Hij spreekt mij als volwassen gamers aan, maar ook de kids hier gaan helemaal los op de vrolijke graphics in deze sandbox game.

Conclusie Good Job!

In deze coronatijd is het wel lekker om even te ontspannen en te lachen. Even niet te hoeven denken aan die anderhalve meter afstand, maar gewoon een bedrijf binnen te lopen waarin iedereen keihard aan het werk is. Nouja, keihard iets doet. Speel Good Job! voor de punten of speel voor de humor. Kies je eigen weg, maar geniet vooral van deze dikke aanrader!

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Erg goed uitgewerkte sandbox game
  • Erg veel humor
  • Leuke levels
  • Goed uitgewerkte gameplay

THE BAD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events