Review: DreamLED Cable LED Light, super decoratief

Eerder vandaag las je over de stevige DreamLED Outdoor LED String die heel veel licht geeft. Mag het wat subtieler, dan heeft het Belgische merk nog iets leuks liggen. De DreamLED Cable LED Light combineert oude E27 verlichting met micro LED’s.

Wellicht is het je de afgelopen kerstperiode opgevallen. De MicroLED heeft echt haar intreden gedaan. Dun geïsoleerde metaaldraden met daarop microLED’s gesoldeerd. Eenvoudig om te produceren en een sprookjesachtig effect. DreamLED zond ons een doos met haar DreamLED Cable LED Light erin.

DreamLED Cable LED Light CLL-510

Unboxing

In de doos liggen de kabel, adapter en handleiding los verpakt. Alles dat je nodig hebt om te kunnen starten. Wij combineerden de verlichting nog met de Philips Hue Smart Plug om hem mee te kunnen schakelen met onze overige Hue verlichting. Leuk detail is dat de adapter zelf ook nog een timer bevat waardoor de LED’s na 6 uur vanzelf weer uitgaan.

Design

De LED’s zitten aan een dunne twee-aderige kabel. Deze doet nog het meest denken aan kerstverlichting. De IP44 waterdichte koppelstukken overigens ook. Net als de adapter. Ja, deze materialen komen we vaker tegen, maar het gaat hier echt om de samenstelling.

DreamLED Cable LED Light CLL-510

Het kabeldeel waar de LED’s aan zitten, meet 5 meter lang. Op die vijf meter zijn 10 bolletjes te vinden. Aan het einde zit een IP44 koppelstuk. Je kunt op één adapter, drie sets van deze verlichting aansluiten. Het stroomsnoer is 3 meter lang.

LED

De LED lampen zijn gemaakt op basis van een E27 fitting, maar haal de set niet uit elkaar. Dit is zuiver decoratief. Boven iedere fitting, zit een plastic haakje gemonteerd. Zo kun je ze gemakkelijk ophangen.

Het lampje zelf bestaat uit een stukje draad met daaraan twee microLED’s. Dat aantal is in iedere lamp gelijk. Hoewel deze lampen minder licht geven dan de DreamLED Cable LED Light, zit dit er veel sfeervoller uit. Complimenten aan de ontwerper die met dit idee kwam.

DreamLED Cable LED Light CLL-510Voor de winter gingen deze lampen al de tuin in, om te ontdekken hoe weerbestendig ze zijn. Het transparante plastic ie iets dof geworden onder het UV licht van de zon, maar verder valt het wel mee. Sterker nog, het draagt bij aan de sfeer in dit lampje.

De lampen hebben een lichtwarme kleurtemperatuur van 3.000K. Dat is licht warm. Doordat er gebruik wordt gemaakt van slechts 20 microLED’s, licht het verbruik op slechts 1.75 Watt.

Conclusie DreamLED Cable LED Light CLL-510

Ook dit is weer zo’n typisch product waar weinig aan fout kan gaan. Het ontwerp is leuk, de materiaalkeuze blijkt goed. Die 5 sterren heeft DreamLED dan ook dik verdiend.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 2.5 sterren.

THE GOOD

  • Zeer decoratief
  • Niet te fel
  • Eigen timer
  • Tot 3x te verlengen
  • Handige ophanghaakjes

THE BAD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events