Review: DreamLED Outdoor LED String, heel veel LED voor weinig

Het tuinseizoen is in volle gang. Afgelopen week hebben we de DreamLED Outdoor LED String in de tuin gehangen. Een lange, IP44 kabel met daaraan 10 losse LED lampen.

Unboxing

In de blauwe doos vinden we de complete lichtstreng gemonteerd. Om ieder LED bolletje zit een zakje om deze tegen krassen te beschermen. Ook vinden we in de verpakking nog een handleiding, voor zover je die nodig gaat hebben.

Ontwerp

Het geheel bestaat feitelijk uit twee delen. Namelijk een lichtslang van 5 meter en een stroomsnoer van nog eens 2,5 meter. De verbinding tussen beiden in IP44 waterdicht.

DreamLED Outdoor LED String OLS-810 Koppelstuk

Aan het einde zit een contact om nog een snoer aan te kunnen sluiten. In totaal kun je 10 snoeren op één stroomstekker verbinden. Dat zijn dan in totaal 100 LED lampen. Wij hebben met één snoer getest.

DreamLED Outdoor LED String OLS-810 in de nacht

De LED’s

De LED lampjes zelf hebben een plastic ‘bulb’. Inmiddels hangen ze al een jaar buiten en dat plastic blijft redelijk goed onder het vele UV licht. Dat is doorgaans toch de grootste uitdaging in de tuin. Het gaat om LED verlichting die klassieke fillament lampen nabootst.

DreamLED heeft bij het samenstellen van dit product gekozen voor LED lampen met een warmte van 3.000K. Dit is mild-warm licht. Iedere LED is goed voor 120 Lumen en heeft een verbruik van 2 Watt. Doordat ze gemaakt zijn om buiten te hangen, verwachten we dat ze relatief lang zullen overleven. Ook op warme zomeravonden kunnen ze prima hun warmte kwijt. De meeste LED’s sterven namelijk aan slijtage op de elektronica en niet op de LED zelf.

DreamLED Outdoor LED String OLS-810 2 Watt LED Lamp

Doordat DreamLED heeft gekozen voor een standaard E27 fitting, kun je de lampen zelf gemakkelijk vervangen. Wel zitten de fittingen soms onder een hoek ten opzichte van elkaar. Naarmate de kabel langer hangt, zakken ze iets rechter. Hier zou in ed fabriek beter op gelet kunnen worden.

Ophangen

Alle fittingen zijn aan de kabel gesmolten. Achterop de fittingen zitten kleine oogjes. Met tie-rips zijn deze gemakkelijk te bevestigen aan bijvoorbeeld een pergola. Klooien met spijkers kan ook, maar raden we niet aan. In ons geval hebben we er een Philips Hue Smart Plug gebruikt om deze lampen aan te sturen. Zo kunnen we hem niet alleen gemakkelijk meeschakelen met de Hue app, maar ook met Google Assistant en andere systemen. Bovendien werkt het licht zo mooi samen met de overige Hue verlichting. Kleine tip van onze kant.

DreamLED Outdoor LED String OLS-810 2 Watt LED Lamp

Conclusie: DreamLED OLS-810 Outdoor LED String

De DreamLED OLS-810 Outdoor LED String is weer zo’n eenvoudig product dat wel of niet werkt. En daarna komt het aan op persoonlijke smaak. Zelfs na een flinke valpartij (van de kabel) tijdens het ophangen, blijken alle lampjes gewoon nog te werken en er komt ruim voldoende licht vanaf.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Tot 10x te verlengen (max 50m)
  • 10 E27 Fillament lampen inbegrepen
  • 2,5m stroomsnoer

THE BAD

  • De fittingen zijn niet allemaal even goed uitgelijnd, waardoor sommige lampen niet exact recht omlaag hangen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events