Rajesh S. Chaitram
Rajesh S. Chaitram

Review: Arozzi Vernazza Soft Fabric

Rajesh S. Chaitram beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Chique stoffen afwerking
  • Degelijke bouw
  • Zit comfortabel

THE BAD

  • Uiteindelijk wel gewoon een gamestoel
  • Armleuningen enkel bruikbaar in hoogste stand

De Arozzi Vernazza Soft Fabric is een gamestoel, maar heeft ook veel eigenschappen die je zou kunnen zoeken in een algemene bureaustoel. We kregen een exemplaar opgestuurd en hebben de afgelopen tijd de stoel gebruikt in verschillende settings.

 

Uitpakken

De stoel komt verpakt in een doos van 86 x 69 x 35 cm en 28,5 kg. Een flinke jongen, maar er zit dan ook een stoel in.

 

Bouwen

Het bouwen spreekt redelijk voor zich. De gebruiksaanwijzing is duidelijk en zo ingewikkeld is een stoel natuurlijk niet. We kregen een inbussleutel en een paar handschoenen, dus let’s go!

We pakken alles uit en leggen het eens apart neer. Een overzicht van de onderdelen:

Construct dat onder de stoel geplaatst wordt en kantelen mogelijk maakt en waar later ook de gasveer in gezet wordt.

Rugleuning met hoofdkussen en rugkussen.

Zetel; de armleuningen moesten we er zelf op schroeven.

Poot, vervaardigd van metaal wat stevig over komt.

Tenslotte alle accessoires die we nodig hebben om de stoel af te maken. We zien de covers voor de rugleuning die de beugel verbergt waarmee de zetel en rugleuning aan elkaar bevestigd zijn, de gasveer, de cover voor de gasveer, de hendels voor het verstellen van de rugleuning en de zithoogte en de wieltjes. Ook de inbussleutel is te zien, wat typisch zo’n gratis inbussleutel is die je bij zaken meegeleverd krijgt. Heb je zelf een degelijk gevulde gereedschapskist, gebruik dan gewoon je eigen sleutel waarmee je een veel comfortabelere en waarschijnlijk ook efficiëntere ervaring hebt.

De covers waren in ons geval wel te plaatsen, maar ze zaten wel erg diep en uw reviewer maakte zich een beetje zorgen over de schade die kon ontstaan aan het stof door de manier waarop de cover in het stof drukte met een scherpe punt. Uiteindelijk hebben we de covers verwijderd, omdat we de stoel zo mooier vinden. Het stof was overigens na de twee weken dat deze covers erop hebben gezeten nog niet zichtbaar beschadigd.

 

Ontwerp

We hebben het over een model dat in het iets hogere segment van deze markt zit, wat terug te zien is in de samenstelling. We hebben geen zichtbare riempjes buiten het hoofdkussen en degelijke voeringen. Bovendien hebben we in plaats van nepleer, een stoffen afwerking. In de basis lijkt het ontwerp van de Arozzi Vernazza veel op dat van andere gamestoelen. Hij heeft 3D armsteunen, lendensteun, een verwijderbaar hoofd- en rugkussen en twee peddels om de hoogte en rugleuning in te stellen.

Arozzi levert op de eigen site al een goed overzicht van de instelmogelijkheden:

Het kantelen van de rugleuning werkt naar behoren. De stoel blijft degelijk aanvoelen en het levert daadwerkelijk een comfortabelere zit op. Helemaal naar achteren zouden we de rugleuning niet kantelen, de kans dat je naar achteren valt is hiervoor iets te groot.

Kwaliteitservaring

Het verschil zit hem in de details. Niets hikt of kraakt, je hebt steeds het gevoel op een degelijke stoel te zitten. De stoel zelf is bekleed met wat Arozzi ‘Soft fabric’ noemt. We merken meteen bij het zitten dat dit een hoogwaardiger materiaal is dan het PU-leer dat je normaal op dit soort stoelen aantreft. Het levert verder een comfortabele ervaring op en waar we eerder twijfels hadden over of het niet te warm aan zou voelen, bleken deze onterecht. We hebben twee weken lang flink wat uren Sekiro op de stoel er doorheen gejaagd. We merken dat het wel wat wennen was voor het achterwerk van uw reviewer om aan de stevige zetel te wennen. Maar op een bepaald moment verliest deze zijn hardheid verwachten we, dus daar willen we niet te kritisch over zijn. Op dit moment zien we dit gegeven eerder als bewijs van de stevige veren en foam die gebruikt is voor de constructie van de zetel.

Een ander detail dat we konden waarderen is het gegeven dat de Arozzi-logo’s in het materiaal gestikt zit. Sowieso is het Arozzi-logo wel een mooi logo. Het ziet er niet zo cheap uit als waar veel andere merken voor kiezen die van al hun spullen een soort advertentiebord maken waar ze hun volledige merknaam op willen displayen, het liefst zo groot mogelijk.

Dat we deze stoel zomaar op ieder kantoor zouden zetten is wat overdreven, maar in de woonkamer van uw reviewer zou de Vernazza in deze vorm zomaar kunnen staan. Voor alle duidelijkheid, uw reviewer zet principieel geen van zijn gamingapparatuur in het zicht. De Arozzi komt echter zo sober over in zijn insteek, dat het enigszins door kan voor een normale bureaustoel.

Armsteunen

Eigenlijk is er maar één nadeel op te merken en dat gaat over de armsteunen. Wanneer ze ze maximaal omhoog zetten kan uw reviewer zijn ellebogen erop leggen. Alles wat lager is, is gewoon nutteloos. We vragen ons af hoe deze armsteunen werken voor iemand die aardig langer is dan 1,85m. Waarschijnlijk zijn ze dan nutteloos. Ons testsubject van 1,95 m had er sowieso niets aan de armsteunen, maar goed, die heeft wel vaker het probleem te lang te zijn.

Kleuren

De stoel is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren, grijs, blauw, zwart en lichtgrijs.

 

Conclusie

We kunnen alleen maar tevreden zijn over de Arozzi Vernazza Soft Fabric. De stoel ziet er chique uit, zit lekker en voelt ook degelijk aan. Voor de prijs krijg je hoe dan ook waar voor je geld. De armsteunen zijn het enige element aan de stoel waar we niet tevreden over zijn. Voor uw reviewer zaten deze in de maximale stand echter toevallig op een prima hoogte en we hebben de afgelopen twee weken naar volle tevredenheid doorgebracht op deze Arozzi. Ben je langer dan 1,85m, dan zou je even moeten nadenken over hoe belangrijk de armleuningen voor je zijn. Zo niet, dan denken we dat je met de Vernazza Soft Fabric een risicoloze koop doet en dat op het moment van schrijven er geen alternatieven zijn in deze prijsklasse die een gelijkwaardige combinatie van sellingpoints kunnen overleggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.