Razer integreert Amazon Alexa in Synapse 3

Razer Viper Mini Chroma verlichting

Hey Alexa, start a Chroma party. Jawel, binnenkort kun je ook in het Engels kletsen met jouw Razer Chroma devices. Razer heeft laten weten dat het mogelijk is om de Razer Synapse 3 software nu te koppelen met Alexa.

Vanaf dat moment, kun je Alexa gebruiken om jouw Chroma hardware aan te sturen. Denk aan het activeren van bepaalde verlichting. Maar andersom kan ook. Heeft jouw Razer Chroma hardware een microfoon, dan kun je ook direct opdrachten geven aan Amazon’s Alexa.

Ook hardware van derden

Wanneer je jouw computer met Alexa hebt verbonden, is er ook hardware van anderen die je kunt aansturen. Eigenlijk alles dat Chroma compatible is, kan met stemcommando’s worden verlicht. Hiermee vergroot Razer opnieuw de waarde van haar platform.

Altijd oog voor het smart home

Dit is niet de eerste zet van Razer om zich te verbinden met smart home devices. Zo ontwikkelde Razer eerder al een koppeling met Philips Hue en met Nanoleaf verlichting. Met de komst van Alexa wordt de inzetbaarheid nog veel breder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Razer Viper Mini Chroma verlichting
Arjan Olsder

Arjan Olsder