Logo GadgetGear.nl
Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

Nieuws: DJI Mavic Air 2, de nieuwe kleine drone met pro aspiraties

DJI introduceert de Mavic Air 2-drone. Een combinatie van gemak met professionele beeldkwaliteit.

De Mavic Air 2 is gemaakt drone beelden eenvoudig, leuk en veilig te maken. De compacte en gebruiksvriendelijke opvouwbare drone geeft 8K beeldfunctionaliteit. De grote 1/2 ”camerasensor biedt foto’s en video’s met een hoge resolutie. Intelligente functies en beeldtechnologie helpen bij het vastleggen van professioneel ogende beelden. Piloten kunnen nu langer in de lucht blijven met een verbeterde maximale vliegtijd.

“Mavic Air 2 is een nieuwe mijlpaal voor DJI en laat zien dat onze slimste drone voor consumenten niet de grootste hoeft te zijn”, aldus DJI-president Roger Luo. “Hoewel de Mavic Air 2 alle kenmerken van de Mavic-dronefamilie draagt, moesten we het ontwerp- en ontwikkelingsproces volledig herzien. Ons doel was om een drone te maken die zelfs de beginnende piloot de best mogelijke algehele ervaring bied. We hopen dat onze drones de creativiteit zal stimuleren en een leuke en leerzame ervaring kan zijn.”

Robuuste beeldmogelijkheden voor elk type maker

De nieuwe Mavic Air 2 toont hoe kwaliteitsinhoud kan worden vastgelegd in een draagbare, opvouwbare drone. Ongeacht het vaardigheidsniveau van de piloot, de functies en technologie van Mavic Air 2 zullen zeker elke creatieve visionair aanspreken. Mavic Air 2 is de eerste drone in de Mavic-serie die 4K-video biedt met 60 fps en 120 Mbps. Bovendien kunnen gebruikers unieke inhoud opnemen met HDR-video, 4x Slow Motion in 1080p met 120 fps of 8X Slow Motion in 1080p met 240 fps. Piloten kunnen 12-megapixelbeelden opnemen of een nieuwe hoge-resolutie 48-megapixel-functie kiezen die tot in de kleinste details fotografeert, terwijl een mechanische 3-assige gimbal cameratrilling helpt compenseren om vloeiende en stabiele beelden te creëren, zelfs in onvoorspelbare scenario’s. De Mavic Air 2 maakt optimaal gebruik van de grote Quad Bayer 1/2 “-sensor en is het perfecte hulpmiddel om creativiteit naar een hoger niveau te tillen met een reeks beeldvastleggingsmodi. De nieuw toegevoegde SmartPhoto neemt 12 megapixel foto’s op met behulp van geavanceerde scèneanalyse en diepgaand leren om automatisch een van de drie opties voor het vastleggen van afbeeldingen te kiezen.

Ongeëvenaarde vliegprestaties

Mavic Air 2 heeft de basis van dronevluchten volledig herbouwd om de lucht te openen voor meer verkenning voor iedereen die een passie heeft voor dronetechnologie. Ondanks dat hij slechts 570 gram weegt, beschikt de Mavic Air 2 over nieuwe motoren, nieuwe elektronische snelheidsregelaars (ESC’s), verbeterde batterijtechnologie en een aerodynamisch ontwerp voor een maximale vliegtijd van maximaal 34 minuten. DJI’s gepatenteerde OcuSync 2.0-transmissietechnologie is geüpgraded om een uiterst betrouwbare en stabiele HD-videofeed van de drone te leveren op een maximale afstand van 10 km. OcuSync 2.0 ondersteunt zowel 2,4 GHz- als 5,8 GHz-frequentiebanden en gebruikt een automatische schakelfunctie om tussen de twee te schakelen op basis van signaalsterkte, terwijl anti-interferentietechnologie ongewenste signalen blokkeert om de videofeed helder te houden.

Een nieuwe standaard zetten voor droneveiligheid

Mavic Air 2 is uitgerust met ongekende nieuwe veiligheidsvoorzieningen om het vliegen zo veilig mogelijk te maken. Obstakelsensoren aan de voor- en achterkant van de drone waarschuwen piloten wanneer ze te dicht bij een object zijn en kunnen ook worden ingesteld om te voorkomen dat de drone dichterbij komt om een botsing te voorkomen. Extra sensoren en extra verlichting aan de onderkant van Mavic Air 2 helpen met verschillende functies, waaronder een soepele, automatische landing, zelfs bij moeilijke verlichting. Mavic Air 2 is ook uitgerust met onze GEO geofencing-oplossing om drones weg te houden van de meest risicovolle locaties, zoals drukke luchthavens.

Het object ontwijking systeem helpt bij autonoom vliegen met DJI-drones. Wanneer gebruikers APAS 3.0 inschakelen en er obstakels op het pad van de drone komen, zal Mavic Air 2 een nieuw pad rond, onder of boven het object creëren om botsingen te voorkomen.

Vliegtuigherkenning

In overeenstemming met DJI’s visie is deze drone worpen met AirSense-technologie. AirSense gebruikt luchtvaarttechnologie die bekend staat als ADS-B om signalen te ontvangen van vliegtuigen en helikopters. Terwijl andere vliegtuigen de drone naderen, waarschuwt AirSense de dronepiloot met berichten, geluiden en trillingen, waardoor het mogelijk is de drone veilig weg te bewegen.

Prijs en beschikbaarheid

ls gevolg van COVID-19 zal de Mavic Air 2 in eerste instantie vandaag beschikbaar zijn voor onmiddellijke aankoop in China, terwijl andere regio’s vandaag zullen beginnen met het nemen van pre-orders met een verwachte verzendtijd van half mei. Mavic Air 2 is verkrijgbaar in twee aankoopopties: een standaardpakket met Mavic Air 2, één batterij, afstandsbediening en alle benodigde draden en kabels voor € 849 en de Fly More-optie die alle items van de standaardversie omvat als schoudertas, ND-filters, oplaadhub en 3 batterijen voor € 1.049.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.