Dyson combineert eindelijk een luchtreiniger en luchtbevochtiger

Dyson Pure Humidify+Cool

Schone lucht is nu, belangrijker dan ooit. Maar ook als je een droge lentehoest hebt, kan de luchtvochtigheid een rol spelen. Enkele jaren geleden ontwikkelde Dyson de eerste AM10 luchtbevochtiger die de lucht steriliseert. Dit jaar combineert Dyson die luchtbevochtiger eindelijk met een luchtreiniger.

Schone lucht

De nieuwe luchtreinigers van Dyson zijn eigenlijk de bladloze ventilatoren die we al jaren kennen, maar dan met een stevig filter erin en een lasersensor om luchtverontreiniging te meten. Zo worden VOC’s (vluchtige, organische stoffen) zoals gassen en benzeen waargenomen, om daar de ventilatie op aan te passen. Deze luchtvervuiling wordt op het display van de ventilator getoond.

Dyson Pure Humidify+Cool

Op basis van de metingen kan de ventilator automatisch beginnen met het zuiveren van de lucht. In de voet wordt de lucht door een 99,95% dicht microfiber filter getrokken. Deze trekt ook bacteriën uit de luchtstroom.

Hierna gebruikt Dyson haar Air Multiplier technologie om een fijne luchtstroom te creëren. Daarbij heeft Dyson ook de mogelijke luchtstromen aangepast. Voor het eerst is het mogelijk om drie soorten luchtstromen te laten ontstaan vanuit de ventilator. De normale die we al jaren kennen, de difuus modus die in de laatste generaties ventilatoren te vinden was en de nieuwe breeze modus. Die laatste moet meer natuurlijke luchtstromen simuleren.

Voor de Breeze modus, verzamelde Dyson op 8 locaties, 40 miljoen datapunten. Met die data wordt deze natuurlijke luchtstroom opgebouwd.

Gesteriliseerd vocht?

In een luchtbevochter gaat water. Het nadeel van luchtbevochtigers is, dat alles in het water, ook de lucht in gaat. Dus ook bacteriën. Daarom gebruikt Dyson een sterke UV-C lamp om het water te behandelen voor het de lucht in wordt geblazen. De ventilator houdt zelf de luchtvochtigeheid bij en zal deze aanpassen wanneer nodig.

Nieuw is ook dat de luchtbevochtiger is voorzien van een nieuwe deep clean modus. Daarmee worden onderdelen waar kalk op kan afzetten, automatisch gereinigd. Met deze combinatie tilt Dyson beide technologieën (luchtreiniging en bevochtiging) naar een hoger niveau.

Beschikbaarheid

De Dyson Pure Humidify+Cool is nu verkrijgbaar voor €699.

kopen


→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

kopen


→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl