Zojuist zijn ze gepresenteerd, de nieuwe Android smartphones van OnePlus. Het merk is alweer aanbeland bij de 8 Series met twee toestellen. Hint, er is geen McLaren editie dit keer. Wellicht komt die met de T series die we over een maand of 5 verwachten.

5G voor de OnePlus 8 Series

OnePlus bracht het al vroeg naar voren. Dit jaar komt het jonge merk met alleen nog maar 5G toestellen op de markt. Allemaal op basis van de Qualcomm Snapdragon 865 chipset. De toestellen zijn niet alleen geschikt voor Google Assistant, maar ook voor Amazon Alexa. En gebruikers krijgen toegang tot Google Stadia.

Oxygen OS Updates

De nieuwe smartphones worden ontwikkeld op basis van Android 10 in combinatie met Oxygen OS; de grafische schil van OnePlus. Deze levert ook de unieke features op zoals de ondersteuning voor meerdere virtuele assistenten. Deze update bevat onder anderen dynamische wallpapers en Dark Theme 2.0. Met Dark Theme 2.0 maakt OnePlus zelf apps gereed voor gebruik in donkere modus.

OnePlus 8 Pro

Onze grootste wens gaat in vervulling met de OnePlus 8 Pro. Namelijk; een OnePlus met ondersteuning voor draadloos laden. Ja, we weten nu al dat we het toestel over twee weken gaan missen. Met de 30 Watt lader lijkt OnePlus zelfs voorop te lopen in de markt. Daarnaast beschikt het toestel natuurlijk ook over OnePlus Warp Charge 30T bedraad laden.

OnePlus heeft gekozen voor een Samsung display met een pinhole camera. De leuke pop-up camrea van vorig jaar is alweer uit het ontwerp verdwenen. OnePlus heeft deze keuze gemaakt omdat het gat nu klein genoeg kan zijn om niet hinderlijk te zijn.

Het QHD+ AMOLED paneel van Samsung is een 120Hz model met 240Hz display polling. Dit laatste zorgt ervoor dat input van gamers sneller wordt verwerkt. Die 120Hz zorgt ervoor dat je vijanden sneller in beeld ziet. Maar ook voor non-gamers levert het wat op. Het toestel voelt enorm soepel aan door het 120Hz display. In de zon heeft het display een lichtopbrengst van 1.300 Nits. In de volle zon zou je dus ook goed gebruik moeten kunnen maken van dit toestel. Met dit display, dat ook over HDR10+ ondersteuning beschikt, behaalde OnePlus een DisplayMate A+ waardering. Het display meet 6,78”.

De display ervaring wordt verder opgewaardeerd met de stereo speakers van het toestel. Die zijn Dolby Atmos gecertificeerd.

Om de OnePlus 8 Pro nog sneller te laten aanvoelen, stopt OnePlus er 12GB werkgeheugen in. OnePlus heeft daarbij meteen gekozen voor LPDDR5, waarmee de nieuwste geheugentechnologie in het toestel ligt.

Qua camera’s maakt de OnePlus 8 Pro gebruik van de nieuwe 48 megapixel Sony IMX689 beeldsensor. De grootste die OnePlus tot nu toe heeft gebruikt. Daarmee zet OnePlus een belangrijke stap om de fotokwaliteit van het toestel flink te verbeteren.

OnePlus 8 Pro Liggend

Om de filmervaring te vergroten, zijn drie microfoons geplaatst. Daarmee kan OnePlus gebruik maken van Audio Zoom. Op die manier wordt het geluid opgenomen dat ook echt opgenomen moet worden. Minder ruis dus.

Naast de 48 megapixel main camera, krijg je ook een 48 megapixel groothoek camera. Deze komt met een 120-graden lens.

Tenslotte ligt er nog een telezoom lens in. Zonder prisma zoals we dit kennen van Huawei en Oppo. Hierdoor is het camera eiland veel minder dik.

OnePlus 8

De OnePlus 8 is het instapmodel in de serie van OnePlus. Deze moet het doen met een 90 Hz display, de top technologie van vorig jaar. Het display meet 6,55” en is geschikt voor HDR10 en HDR10+ weergave. Hoewel de displays minder snel zijn voor gamers, zal je als entertainment liefhebber waarschijnlijk enorm genieten van deze displayspecs.

De OnePlus 8 komt met een triple camera. De main camera beschikt over een 48 megapixel Sony IMX586 beeldsensor. Daarnaast kun je fotograferen met een 16 megapixel groothoek camera.

OnePlus 8 Voorkant

Ook de OnePlus 8 maakt gebruik van OnePlus WarpCharge 30T. Dus dezelfde laadsnelheid, alleen niet draadloos.

Verkoopprijzen

OnePlus waarschuwde al dat de toestellen dit jaar weer in prijs zouden stijgen. Dit door de kosten die komen met de 5G ondersteuning. Dit zijn de prijzen voor de toestellen. Import kan goedkoper zijn gezien de dollar lager staat en daar dezelfde bedragen, zonder omrekenen, zijn toegepast. Daar kost de duurste OnePlus 8Pro dus $999.

  • OnePlus 8 8GB 128GB €699
  • OnePlus 8 12GB 256GB €799
  • OnePlus 8 Pro 8GB 128GB €899
  • OnePlus 8 Pro 12GB 256GB €999
kopen
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.