Amazon stelt Prime Day uit naar augustus

Amazon.nl

Het is een soort singles day, maar dan alleen voor iedereen met een Amazon Prime account. Ik heb het over Prime Day. Die ene dag in het jaar dat de prijzen keihard omlaag gaan. Altijd het moment voor Amazon om oude voorraden uit haar magazijnen te dumpen en voor de consument om groots in te slaan.

Prime Day in augustus

De onderliggende reden heeft voor een belangrijk deel met de personeelsbezetting te maken. Amazon weet simpelweg nog niet hoeveel personeel in staat is om de bestellingen te verwerken. Ook Amazon’s personeel wordt immers getroffen door het Corona virus.

Uitstel kost geld

Volgens persbureau Reuters zou Amazon haar Prime Day niet afzeggen, maar verplaatsen naar augustus. Met dit uitstel verwacht Amazon zo’n 100 tot 300 miljoen dollar mis te lopen. Naar verwachting komt deze schadepost uit zo’n 5 miljoen producten die in de magazijnen blijven liggen tot augustus. Normaal vindt Prime Day plaats in juli en duurt 48 uur. Vorig jaar zou Prime Day goed zijn voor 7 miljard dollar omzet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Amazon.nl
Arjan Olsder

Arjan Olsder