Wanneer je een website wilt laten maken, zijn er een hoop dingen waar je rekening mee moet houden. Een goede voorbereiding is daarom erg belangrijk. Vooral als je zelf weinig ervaring hebt met het maken van websites, zul je je eerst goed in moeten lezen, voordat je begint. Dit zal een hoop gedoe besparen en zorgen voor een mooi eindresultaat. Ben je ook van plan om een website te gaan maken, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

De hosting en domeinnaam

Voordat je een website gaat maken, heb je een domeinnaam en hostingpakket nodig. Kies niet zomaar een domeinnaam, maar denk hier goed over na. Deze is namelijk erg belangrijk en kan je niet meer veranderen. Verdiep je ook in de verschillende vormen van hosting, hier zit namelijk ook een hoop verschil in. Wij hebben er een paar op een rijtje gezet.

Zorg er daarnaast voor dat je het juiste CMS systeem kiest, dit is het systeem waarmee je de website gaat maken. Veel mensen kiezen voor een WordPress website, dit werkt erg handig!

Maak een duidelijk plan

Je kunt voordat je begint, het beste even een duidelijk plan opstellen. Veel mensen beginnen zomaar ergens waardoor het allemaal erg rommelig wordt. Schrijf eerst op welke diensten of onderwerpen er op je website moeten komen te staat. En hoe de structuur van je menu en website eruit gaat zien. Als je dit gedaan hebt, kun je eerst alle teksten en afbeeldingen gaan schrijven en verzamelen. Dit werkt een stuk fijner en is overzichtelijker dan wanneer je zomaar begint.

Optimaliseren van je website

Zorg er tijdens het maken van je website voordat deze zo goed mogelijk geoptimaliseerd is. Hierdoor wordt de website namelijk beter gevonden in Google. Maak dus gebruik van de juiste zoekwoorden, en zorg ervoor dat je website snel is. Op internet kun je oneindig veel tips vinden over het optimaliseren van je website voor zoekmachines.

Denk aan je gebruiker

Veel mensen die een website gaan maken, doen wat zij zelf mooi of handig vinden. Tuurlijk is dit goed, maar zet vooral je gebruiker centraal. Uiteindelijk is je gebruiker degene waarvoor je website gemaakt is. Het gaat erom dat zij alles begrijpen en kunnen vinden waar zij naar op zoek zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.