Vorig jaar was displaymaker Royole er als eerste bij. Zij lanceerden een voor hun wat raar product, namelijk een smartphone. Meteen de eerste met een vouwbaar display, waarna anderen volgden. Met de tweede generatie FlexPai zijn ze wat later dan de andere merken.

Royole FlexPai 2 in verschillende standen

FlexPai 2 Specs

Royole heeft de exacte specs nog niet vrijgegeven, maar op basis van een lek, zou het toestel draaien op de Qualcomm Snapdragon 865 chipset met 5G ondersteuning. Het betreft opnieuw een Android smartphone. Daarmee moet het opboksen tegen het in China sterke Huawei dat tijdens de MWC wel haar vouwbare Huawei Mate Xs presenteerde. De presentatie van de FlexPai 2 stond eigenlijk ook voor die beurs op de planning. Wegens Corona ging het Mobile World Congress echter niet door.

Flexibel display

Net als Huawei, kiest Royole ervoor het scherm om het toestel heen te vouwen. Het vouwbare display is van de derde generatie die de fabrikant produceert. Royole noemt dit haar Cicade Wing Fully Flexible Display (FFD) technologie. Royole lever teen speciale driver chip mee om de prestaties van het display te optimaliseren.

Royole FlexPai 2

Het Flexibele display in de FlexPai 2 heeft een doorsnede van 7.8 inch met een 4:3 beeldverhouding. Leuk detail, dat is dezelfde beeldverhouding van oude ‘vierkante’ televisies. Royole heeft ook een nieuw scharnier ontwikkeld voor dit toestel.

Samenwerking met ZTE

Royole kondigde ook een strategische samenwerking aan met smartphonebouwer ZTE. Eveneens een Chinees bedrijf. De twee zouden de beschikbaarheid van smartphones met flexibele displays weleens onder de €1.000 kunnen brengen. Echter is dat natuurlijk pure speculatie van onze kant.

Beschikbaarheid in Nederland

In hoeverre het toestel naar Nederland komt, is nog onbekend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.