Review: Terminator Dark Fate (Blu-Ray)

Terminator Dark Fate op Blu-Ray

Als het goed is, is dit de laatste Terminator… voor Schwarzenegger tenminste. Hij was het die de originele T800 Model 101 van Cyberdyne Systems mocht spelen in The Terminator 1984. 36 jaar later sluit hij zijn rol eindelijk af, met wat eigenlijk meeer het vervolg is op Terminator 2: Judgement Day dan Terminator 3: Rise of the machines ooit was.

Het is niet Arnold, maar Linda Hamilton die als eerste deze iconische uitspraak doet in de film Terminator Dark Fate. Zij keert namelijk terug in de rol van Sarah Connor. Ook zien we Thomas Dekker terugkeren als John Conner, al is het maar even. We zien namelijk hoe John wordt neergeschoten door de T800 Model 101 van Arnold. Op dat moment weet je dat de relatie tussen de T800 en Sarah voorgoed is verknald.

De nieuwe strijd van Cyberdyne gaat dan ook niet langer over het beëindigen van het leven van John, maar het leven van Dani Ramos (Natalia Reyes). We starten de film dan ook in Latijns-Amerika, waar een nieuwe T2000 Rev-9 opduikt (Gabriel Luna). Zijn missie is de beëindiging van Dani, maar ze krijgt hulp uit onverwachte hoek. Er lijkt nog een terminator op te duiken, maar je ontdekt al snel dat het verhaal compleet anders wordt… en ja, hier stop ik met vertellen.

Het verhaal van Terminator Dark Fate zit lekker in elkaar. In ruim twee uur trekt de film je moeiteloos door de strijd tussen mens en machine. Sterker nog, de eindstrijd van ouwe, trouwe Arnold. Bovendien zit de schijf bommetjevol extra’s.

Extra’s

FOX trakteert de fans. Niet alleen met verwijderde scenes, maar ook een diepgaande special over de rol van Arnold voor de Terminator films. Op The Sarah Conner Chronicles na, heeft hij in iedere Terminator titel een belangrijke ril gespeeld. Ze gaan in op het bouwen van de wereld, maar ook hoe de waanzinnige scenes bij de dam zijn gemaakt.

Terminator Dark Fate op Blu-Ray

Conclusie: Terminator Dark Fate op Blu-Ray

Ik kan me voorstellen dat we lezers hebben die de originele Terminator films nog niet hebben gezien. Tip: Doe het! Vooral de eerste twee zijn klassiekers en het kan geen kwaad die gezien te hebben, voor je in deze film duikt. Dan geniet je optimaal van het verhaal dat Terminator te bieden heeft.

Terminator Dark Fate kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Zeer goede verhaallijn
  • T2000 Rev-9 is veel meer een killer dan zijn voorgangers
  • Oude hoofdrolspelers keren terug
  • Sterke nieuwe spelers

THE BAD

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terminator Dark Fate kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com