Review: Sonos Boost

Sonos Boost Unboxing

Met de komst van Sonos S2 ergens deze zomer, neemt Sonos afscheid van de Sonos Bridge. De Boost werd enkele jaren geleden geïntroduceerd en eerlijk gezegd, de bridge werkte altijd prima. Ik ging deze week over op de boost.

Unboxing

In de doos van de Sonos Boost vinden we naast de Boost zelf, ook een LAN kabel, een adapter en een stapeltje documentatie. Mooi compleet dus.

Sonos Boost Unboxing

Design

In mijn meterkast, is de Sonos Boost zonder twijfel het mooiste kastje. Het design lijkt sterk op het design van de Sonos Play:5 Gen 2 speaker Het kastje bevat twee LAN poorten. Heb je geen ruimte meer op je router, kun je toch gewoon één apparaat eruit trekken. Dat sluit je dan op de tweede poort van de Sonos Boost aan. Sonos geeft graag een poortje terug en dat vinden wij tof. Overigens gebruikt Sonos gigabit poorten op deze Boost.

Sonos Boost Aansluiting

Installatie

In mijn geval start de installatie van mijn Sonos netwerk niet met de Boost, maar vervang ik mijn Bridge. De workflow is echt super simpel.

Mijn Sonos Bridge was direct op de router aangesloten. Stekkers eruit en stekkers erin op de Boost. Daarna de Sonos app starten en aangeven dat ik een Boost wil installeren. Op het knopje van de Boost drukken om te laten zien dat je er bij staat en de installatie start. Het netwerk moet een keertje updaten, maar dat was het dan ook wel. Al mijn Sonos en Ikea speakers duiken meteen weer op in de app. De configuratie van alle kamers, stereoparen en de 5.1 opstelling zijn bewaard gebleven.

Sonos Boost Onderkant

Klaar voor hi-res

Merk ik meteen verschil in mijn Sonos ervaring? Niet zo zeer. Dat wil zeggen, onder mijn veranda heb ik wat Ikea Boekenplankspeakers hangen. De verbinding daarmee was niet tof, maar het bereik van de Boost is duidelijk groter. Hierdoor zijn de streams veel stabieler.

Deze overgang is vooral om me klaar te maken voor de toekomst. Met Sonos S2 gaat Sonos muziek eindelijk in hoge resolutie streamen. Nu de Bridge uit mijn netwerk is verdwenen, is dit mogelijk geworden. Het is dus echt een stap naar de toekomst.

Sonos Boost Verpakking

Conclusie: Sonos Boost

Heb je een betere verbinding nodig tussen jouw router en jouw Sonos speakers, dan is de Boost een betere en modernere oplossing dan de oude Sonos Bridge. De installatie is eenvoudig en het bereik is zeer goed.

Sonos Boost kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Gemakkelijk te installeren
  • Prima bereik
  • Klaar voor Sonos S2

THE BAD

Eén reactie

  1. Ik merk eigenlijk weinig van de boost.
    Als ik op mijn router kijk zijn daar alle Sonos producten gewoon op te zien en op de 1e etage heb ik een extender nodig om goed en stabiel geluid uit de boxen te krijgen.
    Volgens mij is het voor gebakken lucht…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sonos Boost kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl