LG UltraGear 27GL650F Gaming Monitor Aansluitingen
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: LG UltraGear 27GL650F Gaming Monitor

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Goede kalibratie vanuit de fabriek
  • Fijne voet
  • Nette afwerking
  • Veel gaming opties

THE BAD

  • Kleuruniformiteit is niet top
  • HDR10 heb je in de praktijk niets aan

Met de LG UltraGear 27GL650F Gaming Monitor testen we een Full HD monitor die zowel Nvidia G-Sync compatible is al ondersteuning biedt voor Radeon FreeSync.

Algemene specs

De LG UltraGear 27GL650F Gaming Monitor is een 27 inch Full HD monitor. Opvallend is dat deze zich wel als 4K monitor laat aansturen, maar dan hou je relatief onscherp beeld over. FullHD ziet er superscherp uit.

LG heeft voor een IPS paneel gekozen met een responsetijd van 1ms. Ideaal voor gamers. Ook door de 144Hz snelheid. Het display ondersteund 1.000:1 en HDR10, maar die twee features staan in de praktijk haaks op elkaar zoals je zo lezen zal.

Unboxing

In de verpakking treffen we de LG UltraGear 27GL650F Gaming Monitor aan met een externe adapter. Zo kan LG de behuizing mooi compact houden. HDMI kabels e.d. krijg je niet meegeleverd. Dat moet je zelf even regelen wanneer je met de monitor wilt werken.

Wat verder opviel was dat LG een testrapport meelevert. Daarin kun je informatie terugvinden over de kalibratie van deze monitor. Verder troffen we een hoop kleine stukjes piepschuim aan die overal aan bleven kleven. Maar het kan zijn dat dit iets is dat is veroorzaakt door een vorige tester.

Design

Het display van LG is ontwikkeld om zowel horizontaal als verticaal gebruikt te worden. Hij draait gemakkelijk op de voet. Ook kan het scherm snel en simpel losgemaakt worden van de voet. Handig wanneer je deze mee neemt naar een lanparty. Ook kun je een VESA beugel gebruiken om deze monitor aan te hangen. De rode voet ziet er bovendien zeer netjes uit.

Aansluitingen

De monitor beschikt over één DisplayPort aansluiting en twee HDMI aansluitingen. Het is ook mogelijk je hoofdtelefoon direct op de monitor aan te sluiten. De kabels kunnen handig via de voet worden weggewerkt.

LG UltraGear 27GL650F Gaming Monitor Aansluitingen

Display

LG heeft voor een IPS display gekozen. Het voordeel is dat dit prijstechnisch erg interessant is voor gamers. In donkere ruimten zie je vanuit verschillende hoeken al snel dat het scherm een tikje grijs is. Wanneer je er recht voor zit, heb je hier niet veel last van.

Het contrast van de gaming monitor is niet super hoog. Met 1.000:1 is het contrast prima voor algemeen gebruik en games met veel heldere kleuren. Denk bijvoorbeeld aan RTS en RPG games. Bij FPS games wil je ook in donkere en lichte plekken zo veel mogelijk details zien. Daarvoor heeft LG bedacht om de monitor van HDR10 ondersteuning te voorzien. Maar het beperkte contrast laat dit echt totaal niet tot haar recht komen. Bij FPS games heb je dus zeker geen voordelen van die HDR10 ondersteuning. Qua snelheid zit het wel goed. Het beeld is snel en blijft goed scherp. Weinig last van motion blur.

Ook als je van beeldbewerken je hobby hebt gemaakt, zal deze monitor niet heel pleasing zijn. De uniformiteit van het paneel dat in deze monitor ligt, laat gewoon te wensen over. Wel kunnen we een heel dik compliment geven voor de kalibratie af fabriek. De kleuren zijn verder wel heel crispy.

Conclusie: LG UltraGear 27GL650F Gaming Monitor

De LG UltraGear 27GL650F Gaming Monitor is een prima gaming monitor, wanneer je geen zware FPS speler bent. Dan mis je de competitive edge die jouw tegenspelers met een betere HDR10 monitor wel hebben. Voor alle andere gamers is dit gewoon een hele mooie monitor om mee te beginnen.

LG UltraGear 27GL650F kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.