Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de Dream Machines DM4 Evo gaming muis met 3.5 sterren.

The Good
 • Erg stevig
 • Goed materiaalgebruik
 • Extra glijpads in de doos
 • Duidelijke verlichting
 • Goede PixArt sensor
The Bad
 • Lift Off Detectie wordt niet gebruikt
 • Huano switches


Uit Polen ontvingen we onlangs de Dream Machines DM4 Evo gaming muis. Een muis die een brug slaat tussen gaming en gewoon een nette muis voor op kantoor. De Polen lijken bovendien te weten waar ze moeten bezuinigen zodat ze wel een goede optische sensor kunnen gebruiken.

Dream Machines DM4 Evo gaming muis Verpakking

Unboxing

De verpakking van de Dream Machines DM4 Evo is niet al te ingewikkeld gemaakt. Er ligt nou eenmaal meer focus op de productbeleving. Iets dat ik zeker kan waarderen. In de verpakking van deze gaming muis vinden we het volgende;

 • Extra set glijpads
 • Documentatie
 • Dream Machines DM4 Evo
 • Klittenband kabelbinder

Dream Machines DM4 Evo gaming muis Uitgepakt

Het handgevoel

De Dream Machines DM4 Evo is een muis van gemiddeld formaat. Geschikt voor de middelgrote tot grote hand. De muis weegt 98 gram, wat vrij normaal is voor dit formaat. Er liggen drie glijvoetjes onder. DM levert een extra setje mee zodat je ze kunt vervangen. Handig wanneer je veel op harde muismatten en tafels aan het gamen bent. De voetjes zijn gemaakt van Teflon. Deze muis loopt iets af naar links, waardoor deze echt voor rechtshandige gamers is gemaakt.

Dream Machines DM4 Evo gaming muis

De behuizing voelt zeer stevig aan. Wanneer je druk zet, voel ik geen onverwachte bewegingen. Ik hoog geen gekraak. Goede bouwkwaliteit. De coating van de muis is ook prima. Die laat na twee weken gebruik nog geen sporen van gebruik zien.

PixArt PMW3389 Optische Sensor

In een gaming muis, is de optische sensor erg belangrijk. Hiervoor heeft Dream Machines haar oog laten vallen op de PixArt PMW3389 optische sensor. Deze heeft een resolutie die van 100-16.000 CPI loopt met een polling rate van maximaal 1.000Hz.

De sensor is zeer nauwkeurig, zoals we gewend zijn van PixArt. De sensor biedt ondersteuning voor lift off detection, maar die lijkt niet te worden gebruikt. Wanneer je tijdens het gamen de muis optilt, zal hij net wat langer bewegingen blijven meten dan andere muizen met dezelfde sensor, waar Lift Off Detection wel aan staat.

Dream Machines DM4 Evo gaming muis Onderkant

Switches

Dream Machines heeft deze gaming muis voorzien van Huano switches. De travel voor een klik is erg klein, maar de Huano switches bieden voldoende tegenkracht om een onverwachte klik te voorkomen. Deze blauwe switches worden gemaakt om 20 miljoen keer mee te gaan. De reputatie van Huano is niet geweldig in de markt. Het zou kunnen dat ze eerder sneuvelen, maar ze kosten geen drol. Dus bestel nieuwe en ga met je muis naar een repair café. Ze zijn gemakkelijk vervangbaar. Ook onder het scrollwiel zit een Huano switch. Een zwarte in plaats van een blauwe.

Dream Machines DM4 Evo gaming muis

Kabel

Gamers willen zogenaamde shoe string kabels, de Dream Machines DM4 Evo beschikt hier over. De kabel is 175CM lang. De kabel beweegt redelijk gemakkelijk.

Dream Machines DM4 Evo gaming muis Kabel

Verlichting

De verlichting van de muis kent drie zones. Deze zijn met de software van de muis instelbaar. Ook beschikt de muis over animaties. Je hebt in totaal 9 keuzes.

Dream Machines DM4 Evo gaming muis

Conclusie: Dream Machines DM4 Evo

De Dream Machines DM4 Evo behoort tot de goedkopere muizen. Het is dé ideale muis wanneer je veel op kantoorwerk doet, maar zo nu en dan ook even lekker wilt gamen. De muis reageert vlot en heeft weinig tot geen last van ghosting. Hoewel de switches relatief goedkoop zijn, is de travel laag waardoor hij zeer professioneel aanvoelt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.