Review: Call Of Duty: Warzone

Als groot fan van de Call of Duty en Modern Warfare games kon ik niet anders dan zeer nieuwsgierig zijn toen er werd gesproken van een cross platform Battle Royal versie van Modern Warfare. Lees hier de review.

Call Of Duty: Warzone is geweldig! Zo je kunt stoppen met lezen. Koop de game! Dat wilde ik schrijven, maar lieve lezers; Warzone is 100% Gratis! Oke, het kost je een kleine 100gb aan schijfruimte. Maar dan heb je ook wat. Warzone is een belevenis op zichzelf en niet te vergelijken met de Team Death Matches die ik helemaal grijs heb gespeeld.

Laat ik beginnen met even een Shout Out naar Modern Warfare 2019; wat een geweldige game. Het is dé Modern Warfare zoals ik jaren geleden de shooter speelde zoals bij Modern Warfare 2 en 3 en die ik keihard gemist heb. Want de Call Of Duty’s die we afgelopen jaren om de oren kregen zoals Ghost en Infinite Warfare waren niet voor de poes. Het leek alsof de producenten eventjes de draad kwijt waren. Die draad is opgepakt.

Battle Royal

We kennen het fenomeen Battle Royal wel. Het is zeer te vergelijken met Fortnite. Eigenlijk is Warzone Fortnite voor volwassenen, al beleef ik eerlijkheidshalve sinds kort ook veel plezier met Fortnite. Voor diegene die niet weet wat Battle Royal of Fortnite is even een korte uitleg.

Neem 150 spelers, gooi die allemaal samen in een enorme map; echt enorm. Waar van de ene kant naar de andere kant lopen je rustig een kwartier kan kosten. Gooi er voertuigen in die je kunt besturen en laat teams toe. Bij Fortnite kan je Solo kiezen, je bent dus in je eentje. Maar ook Duo’s en Squads. Bij Warzone speel je in teams van drie mensen. Samen spring je uit een vliegtuig en spreek je af waar je ongeveer wilt landen.

Ho, wacht eventje. Voordat je Warzone begint heb je eerste een verplichte tutorial. Speel ‘em maar even, je leert echt binnen tien minuten een paar broodnodige tips. Daarna ben je klaar voor het echte werk. Omdat je moet wachten tot 150 mensen klaar zijn om te gamen; cross platform. Dus je ziet Xboxers, PSers en PCers, word je eerst even in een klein mapje gedropt. Je kan een beetje rondlopen, schieten en zo vaak dood gaan als je wilt. Dit duurt vaak een minuutje en dan begint de echte game.

Je ziet een tof filmpje waar je samen met je team uit een vliegtuig springt. Heel gaaf om even in de mood te komen. Eenmaal gesprongen heb je eerst de tijd om zonder parachute snel een adequaat een plek op de map te kiezen. Mark de plek waar je gaat landen en bespreek het met je maten. Neem de duikvlucht naar je markering en zweef er daarna rustig naar toe. Hoe langer je in het vliegtuig blijft zitten, hoe verder je door de map vliegt en zo kun je verschillende plekken ontdekken. Ben je bijna bij de grond, dan kan je jouw parachute openen en zweef je langzaam naar de plek van je start. Let op en kijk om je heen of je geen vijanden naar je plek ziet zweven, dan weet je dat actie snel zal volgen.

Eenmaal geland begin je met een pistool en is het de bedoeling om zo snel mogelijk wapens te zoeken. Die vindt je overal, maar voornamelijk in gebouwen. Verzamel bekende rifles uit Modern Warfare, vindt Armor om je HP iets te boosten en loot Cash zodat je later Kill Streaks, Wapens en je Team Mates kunt vrijkopen.

Communicatie

Een Headset is echt cruciaal. Je bent met z’n drieën en je merkt gewoon dat als je in een team speelt zonder headset dat de pot vaak niet lang duurt. Je kunt wel een beetje communiceren zonder headset. Je kunt markers zetten op je map, op voorwerpen en op vijanden als je die spot. Erg handig én noodzakelijk. Maar de kick die je krijgt bij het communiceren via een headset is echt the real deal. “Kom we gaan dit gebouw in, op het dak en lekker snipen.” Of  “Hier ligt een goeie gun!” en “Kijk uit achter je!” Het schakelt en speelt gewoon sneller. Daarnaast hoor je ook beter mensen lopen waardoor een verrassing minder snel voorkomt. Zoek je een goeie headset? Kijk dan even tussen onze reviews van bijvoorbeeld de Savage.

Actie

Warzone zit vol met actie. Zo krimpt de map om de zoveel tijd zodat spelers worden gedwongen om uiteindelijk dichter bij elkaar te komen. Het krimpen van de map gebeurt door Gas. Blijf je er te lang in lopen, dan ga je dood. Op deze manier moet je dus steeds de map in gaten houden want er wordt aangegeven wat de veilige omtrek is waar geen gas zal komen. De kans dat je daar spelers tegen gaat komen is groot. Eeuwig campen in een gebouw zit er dus niet in. Dit is zeker eventjes aan te raden in het begin. Samen met je team zoveel mogelijk goede wapens verzamelen, armor en cash. Dat laatste vind je letterlijk her en der slingeren. Maar kun je ook sneller verdienen door Scavanger hunts te pakken en te accepteren. Je ziet dan markers op je map waar je een kistje met geld kunt vinden. Maar ook bijvoorbeeld jacht maken op andere teams. Cash is cruciaal. Hiermee koop je gevallen maten terug en hele dikke killstreaks. Ben je vol met geld en wapens? Dan is tijd voor vervoer. Pak een auto, helicopter of een quad. Stap met z'n drieën in en op naar een nieuwe plek voor de actie.

Wapens

 

Maar hoe zit dat met wapens? Sowieso is het eventjes wennen als je bijvoorbeeld Modern Warfare gewend bent. Je moet een behoorlijk magazijn leeg schieten op iemand voordat hij echt het lootje legt. Dat is wennen, maar wel prettig. Eigenlijk zijn alle wapens even sterk, maar je kunt bepaalde wapens vinden die net even sterker zijn. Dat is te zien aan de kleuren. Vind je een wapen met een grijze kleur, dan is dit basic. Vindt je een groene, gele of paarse dan is je wapen beter. Gouden wapens zijn het beste, al twijfel ik nu of ik Fortnite en Warzone door elkaar haal. Het lijkt gewoon erg op elkaar.

Wanneer je op de map dropt met je parachute ga je direct op zoek naar wapens. Eerst is alles beter dan je pistol. Als je twee goede wapens hebt, ga je op zoek naar beter gekleurde guns. Uiteindelijk kom je ook Loadout Drops tegen op je map, waar je eigen wapens te vinden zijn die je in Modern Warfare hebt gebruikt. Die zijn vaak wel echt beter doordat je ze in de andere game versie al uren hebt geperfectioneerd.

Kills

Als je iemand neerschiet, dan komt diegene tijdelijk op z’n knieën te kruipen en kan je geen wapens bedienen. Kruip jezelf in veiligheid als je kunt, want je kunt in deze status nog geheeld worden door een team mate. Maar na een minuut zul je toch zonder team dood gaan. Maar dood is niet echt dood, niet meteen.

Als je wordt neergeschoten en je kan niet meer geheeld worden, dan is de loot die je verzameld hebt voor je vijand. Je wordt de eerste keer én alleen de eerste keer, naar een gevangenis gebracht. Vreemd natuurlijk als je dood bent, maar het is zo moddervet gedaan dat het niet uitmaakt. Je komt terecht in de Gulak. Dit is een gevangenis waar één tegen één gevechten worden georganiseerd. Je krijgt een wapen, vaak een pistol of een shotgun. Krijgt een paar tellen om je voor te bereiden en het is jij tegen hem. Win je, dan mag je terug naar je team en Warzone. Verlies je, dan zal jouw team je moeten terugkopen.

Jij spectate op dat moment de map en geeft met een marker aan waar je team je kan terugkopen. Daarvoor is wel een beetje cash nodig die je zeker in het begin van de pot nog niet hebt. Maar tegen alle spelers; koop altijd je team mates terug. Zij kunnen je natuurlijk niet alleen reviven, maar het is echt niet te doen om in je eentje tegen andere teams te spelen.

Einde

Uiteindelijk zijn de teams geslonken tot een laatste twee of drie. De map is geslonken naar een kleine cirkel en de actie en kunde wordt een stuk spannender. Win je, dan heb je behalve XP alleen eeuwige roem voor een paar minuten. Ach, het voelt geweldig om samen met je team te winnen. Maar behalve een beetje xp en weapon xp zijn er nog niet geweldige toevoegingen. Daar zouden ze voor mij nog wat extra’s aan kunnen toevoegen. En dan? Dan een nieuwe match.
NB: Je kunt ook "Plunder" kiezen in plaats van "Battle Royal." Zelf heb ik er nog geen seconde aan gewijd, puur omdat Battle Royal zo tof is.

Conclusie

Call Of Duty: Warzone is de tofste online shooter van dit moment. Zo gaaf om de enorme maps te doorkruisen, huizen te doorzoeken, tactische routes te bewandelen en samen te werken. Het ziet er allemaal gelikt uit en de spanning is real. Ben je benieuwd? Voeg mij toe (Jayroon-Kaboom op de PS4) en dan betreden we samen de spanning en hectiek van Call Of Duty Warzone!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 comments on “Review: Call Of Duty: Warzone”

  1. waarom krijg ik fout melding bij het starten van de game 13-71 Error ik kom er gewoon niet in wie kan mij helpen

  2. Wat een oplichters hele PlayStation voor 1 spel en dan nog niet goed je werk doen om je kapot te schamen

  3. Spel begint steeds meer een klotte spel te worden mede door haperingen en campers.. niet normaal meer.. shotgun die op 50 meter iemand dood schieten... juggernauts die niet dood te maken zijn en ga maar even verder

Jeroen beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • 150 man, enorme map
  • teamwork centraal
  • prachtig
  • spannend

THE BAD

  • reward system mist nog wat
Jeroen
Jeroen: Redacteur en manusje van alles. | Cars | Gadgets | Home & Cooking | Redactie: Jeroen.rottier@gadgetgear.nl | Prive: info@jeroencornelis.nl

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram