Review: Sandberg Savage USB 7.1 (Headset)

Sandberg is geen groentje meer onder de headsets. Verschillende types zijn hier de revu gepasseerd en allemaal kwamen ze overeen met twee belangrijke zaken: goed van kwaliteit en goed geprijsd. Dat streven probeert Sandberg ook hoog te houden bij hun nieuwste headset, de Savage.

Bij Savage denk je eerder aan een headset holbewoner stijl of met allerlei hakbijlen aan de zijkant van je oren. Dat valt allemaal erg mee. Op het eerste gezicht is de headset zelfs betrekkelijk saai. Ja, op het eerste gezicht. Want steek je deze jongen in een USB poort dan heb je blitse oortjes te pakken. Een headset is goed wanneer deze op een aantal punten hoog scoort. Belangrijk zijn de volgende punten: geluid, omgevingsgeluid, pasvorm, comfort, design, prijs, gebruikersgemak. De Sandberg Savage 7.1 Headset scoort op al deze punten redelijk goed. Hoe dat kan leg ik haarfijn uit in dit review.

 

Design

De Savage headset ziet prima uit. Strak, zwart. Alleen de zwevende hoofdbanden hadden van mij als één stuk gemogen. Het ziet er zo net wat minder uit. Het ontwerp lijkt een futuristische mix van een oldschool headset met een buitenaardse versie. Dat blijkt eigenlijk alleen pas als je de USB aansluit en een gave LED verlichting om je oren kleurt, alsmede via het mondstuk van je mic. Heel gaaf! Er zit een ingebouwde microfoon in die je kunt in- en uitklappen. Bij het inklappen is het een bijna onzichtbare mic en bij het uitklappen is het de juiste microfoon op de juiste plek. Heel gaaf dit!

 

Gevoel

Wat misschien iets minder stoer staat, dat zit wel mega comfortabel. Comfort is hoog, terwijl de headset zelf wat goedkoop aanvoelt. Hij is licht, voelt plastic. Tegenstrijdigheden dus, want het draagcomfort is erg fijn. De twee zwevende hoofdbanden geven een prettige stabiliteit zonder druk te geven. Je kunt urenlang films kijken of gamen zonder maar enige druk te ervaren. De oorkussen zijn lekker zacht en sluiten gedeeltelijk het omgevingsgeluid af, zodat je meer kunt genieten van wat de headset je te bieden heeft.

 

Geluid

De sound van een headset is natuurlijk superbelangrijk. Wanneer je deze 7.1 dolby headset via de USB aansluit hoor je direct een prachtig geluid. Er is geen mogelijkheid om het geluid aan te passen. Er zijn geen presets, geen superbass, deze koptelefoon is dus niet te pimpen naar jouw voorkeur. Het komt zoals hij is. De koptelefoon is uitgerust met een ingebouwde geluidskaart met een 7.1 Virtueel geluidssysteem. Door dit geluidsysteem kun je duidelijk identificeren waar het geluid vandaan komt. Zo kun je bijvoorbeeld horen vanaf welke kant je vijand komt. Als dit nog niet genoeg is, beschikt de Savage koptelefoon ook over grotere speakers. De speakers zijn namelijk 50mm en garanderen een uitzonderlijk geluid.

 

Wat ook gaaf is, is de dikke draad die aan de koptelefoon zit. Hierdoor krijgt een extra robuust uiterlijk. Aan die draad zit ook nog een bediening voor het volume, het licht en om de mic aan en uit te zetten. Verder geen schakelaar voor mega bass of ruisreductie. Deze laatste twee zijn ook niet echt nodig, want binnen zal je daar geen last mee ondervinden. Omdat de koptelefoon geen bluetooth functie heeft zal je deze niet op de fiets of tijdens een wandeltochtje kunnen gebruiken. Een superbass functie lijkt mij eerlijk gezegd ook niet nodig, vaak een knopje wat altijd aanstaat om het beste bass geluid te ervaren. Laat dat met deze virtuele 7.1 wel goed zitten.

 

PS4

Mega belangrijk, want veel randapparatuur (vooral headsets) hebben nog wel eens moeite met de PS4. Al spreken we dan vaak over Bluetooth appraten. Op de verpakking stond dat de headset compatibel is met Windows. Natuurlijk heb ik deze oorjongens eens even aangesloten op de PS4 en daar worden ze ook direct opgepakt! Ideaal met een snoer van twee meter! Of het voor de X-doos hetzelfde werkt kan ik helaas niet melden, maar dat zal vast wel.

Specs

 • Kleur van het product Zwart
 • Draagwijze Hoofdband
 • Frequentiebereik koptelefoon 20 – 20000 Hz
 • Impedantie 32 Ohm
 • Diameter van de luidspreker 50 mm
 • Positie speakers koptelefoon Circumaural
 • Microphone input impedance 2 Ohm
 • Microfoonaansluiting 6,3 mm
 • Frequentie microfoon 75 – 16000 Hz
 • Gevoeligheid microfoon 42 dB
 • Ondersteunt Windows Ja
  Ondersteunt PS4 Ja
 • Poorten & interfaces USB
 • Bluetooth Nee
 • Backlight Ja
 • Backlight-kleur Multi kleuren
 • Lengte snoer 4 m
 • Headset type Stereofonisch
 • Bedoeld voor Spelcomputer + PC/Gaming
 • Hoogte verpakking 260 mm
 • Breedte verpakking 250 mm
 • Diepte verpakking 120 mm
 • Gewicht verpakking 710 g

 

Conclusie

Zijn er dan helemaal geen nadelen? Behalve dat het geen bluetooth draadloze headset is, is dit product echt prima. Vooral omdat er in de prijsklasse onder de € 60,- eigenlijk geen concurrenten zijn voor de Sandberg Savage 7.1 Headset.. Deze headset heeft een supergeluid, cool design, heerlijke pasvorm en comfort en aan te schaffen onder de meier! Daarnaast nog de leuke snufjes met de microfoon en het led kleurenspel. Mijn advies zal geen verrassing zijn: kopen!

 

Jeroen beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

 • Comfort
 • Prijs
 • Geluid
 • PS4 compatibel
 • USB

THE BAD

 • Looks: Hoofdband in twee delen
 • Voelt er plastic en licht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.