Jeroen beoordeelde namens GadgetGear de Blue Yeti Blackout met 3.5 sterren.

The Good
  • Prachtig design
  • Plug & Play
  • Vier handige functies
  • Stevig
The Bad
  • Geen


Een aantal maanden geleden testte we samen met Manon de Blue Yeti X en wat was deze goed! Maar Blue Yeti heeft nog veel meer moois in het assortiment. Daarom duiken we eventjes terug in een iets ouder model in de review van de Blue Yeti Blackout Review. Benieuwd?

Blue is in de audiowereld op Mic gebied een rotsvast merk. Een succesformule van een samensmelting is tussen kwaliteit, features en design. Vandaag testen we de Blue Yeti Blackout. Een gangbaar instapmodel van plug & play via USB met een aantrekkelijke prijs en een verrassend goede kwaliteit. Nou ja, verrassend, Blue kennende hadden we de verwachting dat dit wel goed zou komen.

Ben jij zelf filmpjes aan het opnemen? Game footage met audio, of wil je een mooie podcast maken? Dan moet je echt de microfoon van je telefoon loslaten. Het is tijd om over te stappen naar de Blue Yeti Blackout!

Unboxing

Belangrijk bij de gevoeligheid van microfoons is de bescherming. Een ingepakte mic moet vertroetelt worden in de doos. Dat doet Blue goed. Neem daarbij een tof design op de doos en je hebt twee keer bingo.  In de doos vinden we de microfoon, een USB stekker van Mic naar bijvoorbeeld je PC, een boekje met wat uitleg en meer heb je niet nodig.

De Blackout ziet er superstrak uit. Zeer vergelijkbaar met de Yeti X! De Blackout is prachtige  prachtige microfoon. Robuust, groot en stevig. De afwerking is zoals bij de X zeer verfijnd en hij staat zeer stevig. Aan de voet voel je en zie je dat hij op z’n plaats blijft staan zodat het geluiden van je omgeving (schuiven op je bureau, etc) niet hoorbaar zullen zijn. Het kantelen om de stekker te pluggen is gaaf en maakt het net even af. Je kunt deze mic ook gebruiken om te monteren op een arm, wat het geluid alleen maar ten goede zal komen. Verder zien we een jack ingang voor een koptelefoon. Erg praktisch als je jezelf direct wil horen bij je opname.

Plug & Play

De Mic is Plug & Play, dus wanneer je deze in je usb poort steekt is hij direct klaar voor gebruik. Nou ja, helemaal klaar niet. Je moet eventjes software downloaden om aan de slag te gaan met alles wat Blue te bieden heeft. Dan kan met Blue Voice. Download G Hub (gratis) van Logitech die jouw Mic voorziet van de basisinstellingen en wat testmogelijkheden

Blue Yeti Blackout

De Mic komt met een viertal handig functies.  We beginnen met de meest gebruikte, de stereo. Deze functie gebruik je als je solo zang wil opnemen of instrumenten. Met de Stereo-functie neem je vooral geluid op van links en rechts of voor en achter, dit is afhankelijk van hoe je de Blackout plaatst.

Als tweede is er de Cardioid functie. Ben je Youtuber of Twitcher, dan zal je deze functie het meeste gebruiken. Hij neemt namelijk alleen geluid op van één richting. Precies voor je plaatsen, de Cardioid functie aan en klaar ben jij voor je podcast of audio stream.

Als derde hebben we een functie die niet heel gebruikt wordt in de praktijk. Dit is de Omnidirectional. Een functie het het geluid opneemt van alle richtingen. Je zou deze kunnen gebruiken als je met een band samen speelt, of ergens een omgevingsgeluid wil vastleggen.

Wat een vierde goede is, is de Bidirectional functie. Dit neemt geluiden op van voor en achter. Zeer handig met interviews, zangduo’s of een podcast waarbij je met z’n tweeën commentaar geeft.

Laten we eerlijk zijn. Koop je een professionele microfoon (geen plug & play) dan zal je geluid beter zijn. Daar kan je met de Yeti niet tegenop, maar goed dan heb je het dus over een eurootje of duizend die je moet investeren. Wel zien we dat het geluid in vergelijking met een andere plug & play, de Yeti warmer en eerlijker is. In vergelijking met de Yeti X merk ik geen verschil.  Een eerlijk geluid, dat is belangrijk. Natuurlijk is het een enorm verschil met een mic van je telefoon of andere goedkopere oplossingen. De features die de Blackout brengt in de verschillende patronen zijn natuurlijk ook een enorme bijdrage.

Conclusie

De Blue Yeti Blackout is op dit moment de beste keuze voor iedereen die net een stapje professioneler wil gaan opnemen dan met een low budget plug & play of je telefoon. De Blackout is nu verkrijgbaar vanaf 135,- euro en brengt veel mogelijkheden voor jou als podcaster, zanger of gamer.  De microfoon is erg gemakkelijk in gebruik, zeer stevig, goed van kwaliteit en prachtig om te zien. De ideale gadget als je Twitcher of YouTuber bent of net even iets minder wil besteden dan de vergelijkbare Blue Yeti X die iets meer functies heeft en tegen de 200,- euro kost.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.