MWC: Nieuwe Honor smartphones, laptops en accessoires

Honor MagicBook 14 Pop-Up Camera

Honor zet op veel meer in dan alleen smartphones. Dat werd duidelijk tijdens de Mobile World Congress presentatie van het jonge merk. Niet alleen zagen we twee nieuwe smartphones, maar ook laptops, WiFi routers en nog veel meer.

Honor View30 Pro 5G Android zonder Google

De showrunner voor Honor, was de nieuwe Honor View30 Pro. Een nieuw vlaggenschip dat we helaas niet meteen konden meenemen om te testen, wat we wel gewend zijn van het merk. De nieuwe View30 Pro ziet er echt top uit, maar is Honor’s eerste vlaggenschip zonder Google Mobile Services aan boord. In plaats van Google Play krijg je de Huawei App Gallery waar vooralsnog weinig apps in staan. Honor was wel duidelijk tijdens de presentatie, dat aantal apps moet snel omhoog. En met Huawei werkt het hier hard aan.

De Honor View30 Pro draait op de high-end HiSilicon Kirin 990 5G chipset. Dis is een snelle en energiezuinige 7nm chipset van Huawei. Deze 5G chipset ondersteund de zes belangrijkste 5G banden.

Het toestel komt met de nieuwe Honor Matrix Camera. Een cameraset gemaakt voor professionele foto en video-opnamen. Je krijgt een 12 megapixel cine-lens groothoek camera. Een 40 megapixel main camera met een lichtgevoelige RYYB beeldsensor eronder en optische beeldstabilisatie. Tenslotte krijg je ook nog een 8 megapixel telezoom met optische beeldstabilisatie. Laser autofocus maakt het geheel af.

De camera’s kunnen in dual-view modus worden gebruikt. Wij ontdekten dual-view voor het eerst op de Huawei Mate30 Pro. Dual-view laat je video’s vanaf twee camera’s tegelijk opnemen. Een erg interessant effect.

Honor 9X Pro 4G Android zonder Google

Eveneens zonder google, en dat is wat opvallend, is de Honor 9X Pro. De originele Honor 9X werd nog gewoon met Google Mobile Services op de markt gebracht. Dat toestel was in werkelijkheid de Huawei P Smart Z, maar dan in een Honor jasje. Met het pro model wordt een originele smartphone op de markt gebracht met een flinke boost in mogelijkheden.

Zo draait het nieuwe toestel op de HiSilicon Kirin 820 chipset in plaats van de 710F. Dit is een 7nm chipset voor het middensegment die niet alleen sneller is, maar ook minder energie verbruikt. Met een eigen NPU moet de AI een stuk intelligenter worden. In vergelijking tot de Qualcomm Snapdragon 855 chipset moet de AI met deze chipset toch nog 5.6% sneller zijn. De chipset krijgt 6GB werkgeheugen.

Voor gamers komt er waterkoeling in te liggen die de temperatuur gemiddeld 5 graden omlaag zal brengen in het toestel. De vingerafdruksensor gaat op de zijkant, je krijgt 256GB UFS 2.1 opslagruimte en je kunt een micro-SD kaart plaatsen.

De nieuwe triple-camera opstelling bestaat uit een 48 megapixel main camera met een 1/2” CMOS sensor. Deze heeft een lichtgevoeligheid van f/1.8. Daaronder ligt een 8 megapixel groothoek met een lichtgevoeligheid van f/2.4. Helemaal bovenaan vinden we een 2 megapixel f/2.4 diepte camera. Die moet mooie, onscherpe achtergronden opleveren. Tenslotte krijg je nog een LED flitser. De main camera haalt een 4x hogere ISO dan de oudere Honor 9X.

Honor MagicBook 14 en MagicBook 15

Honor komt met twee eigenlaptops naar Europa. Dit in navolging van Huawei, dat al een tijdje laptops op de Europese markt verkoopt. Honor geet hierbij voor een prijsstrategie. Dit wil zeggen dat het laptops zijn op basis van AMD Ryzen 5 en AMD Radeon Vega 8 chips in plaats van Intel en Nvidia. Anno 2020 is dat qua performance echt geen probleem en merk je het voornamelijk in de portemonnee. Dat je gewoon net iets meer laptop voor je geld hebt. Bovendien ligt er een S-vormige heatpipe in om de laptop te koelen tijdens het gamen.

Het gaat ook om net wat dikkere laptops en wel 15,9mm. Marketingtechnisch kleden ze dat leuk aan. Door het grotere formaat hebben ze vooral ook gewone USB aansluitingen geplaatst en natuurlijk een HDMI aansluiting. In de zaal werd gegniffeld toen Honor dit aanprees als een laptop waar je niet meteen een dongle bij hoeft te kopen.

Qua innovatie kom je overigens niet te kort bij deze laptops. Zo zijn ze voorzien van een power knop met vingerafdrukherkenning. Dit kennen we van de Huawei MateBook 13 waar we momenteel dit verhaal op tikken. En die sensor werkt wel heel erg fijn.

Ook slim is de camera positionering. Deze zit onder de F6 toets verwerkt. Wanneer je daar net even wat harder op drukt, komt de camera omhoog. Let op, al je onderkinnen worden in haarscherp detail vastgelegd. Eventueel met extra verlichting, want de module komt met een felle LED.

Iets anders opvallends is de laadsnelheid van de laptops. Die laden met 65 Watt op. In een half uur moet de accu van de laptop dan ook 46% gevuld zijn. Een volle accu zou zo’n 10 uur mee moeten gaan. De laptops worden met Windows 10 uitgeleverd.

Honor Magic Earbuds

Tenslotte komt Honor nog met haar Honor Magic Earbuds. Apple Earpods, maar dan van Honor. Goed nieuws voor iedereen waar die dingen snel uit het oor vallen, want dit zijn in-ear modellen. Ze komen met 10mm drivers, wat best fors is. Ze beschikken over 3 microfoons en bieden daarmee actieve ruisonderdrukking. Hierdoor worden geluiden van buitenaf weggedrukt.

Beschikbaarheid

De Honor MagicBook 14/15 zal vanaf €599 in de winkel komen te liggen met 8GB werkgeheugen en 256GB opslagruimte. Er komt ook een 512GB variant.

De Honor 9X Pro gaat €249 kosten met 6GB werkgeheugen en 256GB opslagruimte. Voor de Honor View30 zijn nog geen prijzen bekend.

De Honor Magic Earbuds gaan €129 kosten en liggen in april in de winkel. Dan gaat Honor ook nieuwe series met EasyFit straps verkopen voor de Honor MagicWatch. Die gaan €35,90 kosten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.