Oppo Find X2 Pro Zijkant
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Live: Oppo Find X2 Launch Event

Onze eerste kennismaking met Oppo, was de waanzinnige Oppo Find X. Een toestel dat anno nu misschien nog steeds vooruitstrevend is qua design. De presentatie in Barcelona is zojuist begonnen met het opladen van het toestel. Dat moet in 38 minuten klaar zijn. We zijn benieuwd wat het toestel nog meer te bieden heeft. Sterker nog, we zijn benieuwd wat de hele serie nog meer te bieden heeft.

Oppo start met een verhaal over haar verleden. Over de Smiley Phone, het eerste toestel van Oppo. Het merk laat zien dat het 320.000.000 gebruikers heeft met kantoren in de belangrijkste steden. De presentatie vindt plaats in Barcelona, waar de oorspronkelijke presentatie tijdens MWC ook zou hebben plaatsgevonden. Dat ging niet door in verband met het Corona virus. Leuk detail is een batterij icoontje linksonder in de stream. Die geeft de laadstatus aan van de Find X2 die nu wordt opgeladen achter de schermen. Ook geeft Oppo aan in België te gaan verkopen. Goed nieuws dus voor onze zuiderburen.

Oppo Find Series

Oppo bezit inmiddels 2.500 patenten op het gebied van mobiele communicatie en 5G. De kans is dus groot dat de Find X2 Series, 5G toestellen zijn. In Zwitserland gaf Oppo ons al eens eerder een waanzinnige 5G demo.

Dit is de Oppo Find X2 Pro. De zijkant ervan. Met het nieuwe Ultra Vision screen. 120Hz, net als Samsung. Oppo’s zusje OnePlus komt later dit jaar ook met 120Hz. Voor gamers is dit erg goed nieuws.

Oppo noemt dit een true cinematic experience. De meeste Pathé zalen komen niet boven de 60Hz uit 😉 Voor gamers is er een 240Hz sampling rate op het touchsscreen. Het display draait op QHD+ resolutie met 513 pixels per inch. Er is ook DCI-P3 ondersteuning. Iedaal voor content creators. Displaymate gaf Oppo een A+ waardering voor dit 10-bit display. Er zit een blauwfilter op. Handig voor iedereen die deze toestellen gebruikt voor het slapen gaan.

O1 Ultra Engine is de nieuwe beeldprocessor van Oppo. Motion Clear zorgt voor minder blur tijdens het gamen en het kijken van films. Er zit HDR upscaling in waardoor kleurdiepte wordt toegevoegd. Er is directe ondersteuning voor YouTube en Amazon. Er liggen Dolby Atmos stereo speakers in om de entertainment ervaring af te maken.

Oppo gaat nu in op de camera. Deze krijgt een DXO Mark waarmee het toestel de hoogste score tot nu toe krijgt. Daarmee geeft Oppo, Samsung en Huawei het nakijken. Een sterke zet van het merk.

Met lof gain en high gain worden donkere en lichte beelden verbeterd. Oppo mag als eerste gebruik maken van de Sony IMX 689 beeldsensor. Een 1/1.4 inch sensor, wat enorm groot is. En daar zit nou net het geheim. Hoe groter de sensor, hoe scherper het plaatje en hoe hoger de lichtgevoeligheid. Bovendien gebruikt Oppo omni-directionele PDAF pixels. Daarmee kan het toestel beter en sneller scherpstellen.

Met Ultra Night Mode kun je nu nachtfoto’s maken op alle lenzen van het toestel. Met Ultra Dark Mode moet het toestel in de slechtste lichtomstandigheden nog een prima foto maken. Ook de groothoeklens is aangepast en staat nu ook ultra macro modus toe. Scherpstellen kan vanaf 3CM tot het object dat je fotografeert. Je krijgt opnieuw hybrid zoom, tot 10x. Oppo legt hier duidelijk een beperking neer voor de kwaliteit van de foto.

Je legt foto’s vast met 12-bit in RAW! Perfect voor fotografie liefhebbers.

De video functies zijn ook weer verbeterd. Natuurlijk is er stabilisatie met Ultra Steady Video Pro. Oppo laat in de slide de DJI Osmo Mobile zien. Huawei beidt daarmee directe integratie aan. Oppo wellicht ook? Zou tof zijn. Er is Live HDR ondersteuning in de video app. Met de nieuwe microfoons wordt ruis onderdrukt. Minder noodzaak voor een externe microfoon. Met So Loop levert Oppo een app om snel video’s mee samen te stellen.

We komen terug bij de accu van de Oppo Find X2. Oppo heeft met VOOC altijd super snelle laadtechnologie geleverd. Dit toestel komt met Super VOOC 2.0. Laden op 65 Watt.

Oppo Find X2 Pro komt met 12GB werkgeheugen en 512GB opslagruimte. Bovendien draait het toestel op de nieuwe Qualcomm Snapdragon 865 chipset met 5G modem.

Het toestel is IP 68 water- en stofdicht. Het toestel komt met Android 10 en ColorOS 7.1. Google’s aanwezigheid maakt duidelijk dat Google Mobile Services bij Oppo’s toestellen wel aanwezig zijn, waar ze bij Huawei momenteel ontbreken. Een positie waar Oppo dankbaar gebruik van maakt. Het toestel is ook Android Enterprise Recommended.

Het toestel komt met Dark Mode, wat een standaard functie in Android 10 is, maar ook helemaal is doorgevoerd in ColorOS 7.1. App Lock, Private Safe en Personal Information Protection zijn allemaal aanwezig. Zo kun je jouw content voor iedereen geheim houden.

Oppo Color OS 7.1

We zitten op 38 minuten. Het toestel wordt het podium opgebracht met een volle accu.

Oppo Find X2 Specs

Oppo gaat de Find X2 Pro voor €1.199 verkopen. De Oppo Find X2 gaat voor €999 over de toonbank.

Tenslotte presenteert Oppo nog een 5G router voor thuis. De 5G CPE Omni. Met een 360-graden antenne mag deze midden in je huis of kantoor komen te staan. Hier ligt een Snapdragon X55 5G modem in en er is natuurlijk ondersteuning voor WiFi 6. Er is zelfs ondersteuning voor Zigbee en BLE voor domotica toepassingen. In hoeverre we het apparaat in Nederland gaan zien, is nog onbekend. Het is de vraag of telco’s in Nederland verbindingen via 5G gaan leveren voor thuis- en kantoorgebruik.

Oppo laat weten meer op IOT in te gaan zetten, maar ook dat de Oppo Watch eraan zit te komen. De Oppo Watch krijgt echter een eigen launch. Zo zeker is Oppo van wat ze gaan presenteren.

We gaan over naar een influencer die de eerste unboxing mag doen van de Find X2. De presentatie zelf zit erop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.