Kelly Callemeijn beoordeelde namens GadgetGear de Langrisser 1 & 2 met 3.5 sterren.

The Good
  • Een mooie remake van de jaren ´90 spellen
  • Als je de gameplay door hebt speelt het lekker weg
  • Deel 1 & 2 sluiten goed aan met dezelfde gameplay
The Bad
  • In het begin, is de game erg onduidelijk


Langrisser is een Japanse strategische RPG-serie games uit de jaren ´90. Een tactische spel met RPG elementen vergelijkbaar met de Fire Emblem series. Deze twee games zijn remakes van de oude versies die voor het eerst gereleased werden op de Sega Megadrive/Genesis en de pc. Later kwamen er ook re-releases voor de Sega Saturn en de Playstation. Het spel is Japans gesproken maar met Engelse ondertiteling.

Bij deze beide games speel je met een groep helden, soldaten en magische wezens om het koninkrijk te redden. Het is een klassiek verhaal van goed en kwaad, opnieuw gemaakt in mooie high definition beeld en verbetering van de gameplay.

Het verhaal is nagenoeg hetzelfde als de oude versies van de jaren ´90. In deze remake is het verhaal een beetje uitgebreid waarmee het verhaal net iets anders kan verlopen en complexer kan worden.

Afhankelijk van de keuzes die je maakt krijgt het verhaal een andere wending en dus ook een ander einde.

De beide games hebben dezelfde gameplay waardoor deel 2 lekker weg speelt nadat je deel 1 gespeeld hebt. Echter moest ik wel wennen aan de gameplay in het begin. Je begint je spel met weinig uitleg. In het menu kun je wel bepaalde dingen na lezen. Zodra je het spel door hebt begint het leuk te worden. Zelfs als je tactisch vooruit denkt kun je alsof voor verrassingen komen te staan.

Langrisser 1

Je begint het spel met een aantal vragen. Vanuit jouw antwoorden maakt hij automatisch een profiel aan dat hierbij past. Als je de moeilijkheidsgraad Easy start dan begin je het spel al met een redelijk zakcentje zodat je al de enige aankopen kunt doen voordat je aan de eerste missie begint. Je zet je skills en items goed, huurt soldaten in en start je eerste missie.

Je neemt je zwaard op als Prins Garret en ontdekt het kwaad dat in het Dalsis-rijk ligt.

Je wordt gelijk in het diepe gegooid. Terwijl de eerste missie eigenlijk heel makkelijk is ben ik een tijdje bezig geweest om erachter te komen dat je alleen met het hoofdpersonage moet ontsnappen. De missies hierna worden een stuk interessanter.

Het kost geld om soldaten in te huren. Glinsterende stukjes op de kaart zijn schatten. Zodra je er met een personage op staat heb je een schat verzameld.

Je vecht tegen groepen vijanden met een leider. Dood je deze leider dan verdwijnen ook de andere vijanden. Echter krijg je dan wel minder XP hiervoor dan tot je ze allemaal een voor een dood. Deze XP ontvangt de leider van jouw groep. Bij elke level up ontvang je CP. CP kun je gebruiken om je leider in een hogere klasse te zetten met ook hogere stats. Bij elk level dat je omhoog gaat wordt je HP en MP weer bijgevuld.

Je hebt de Infantry, Spearman, Cavalry, Marines, Sky Knights en Archers. Ieder heeft zijn eigen voor en nadelen en is sterk tegen bepaalde vijanden.

Je kunt het terrein in je voordeel laten werken. Als je units in de bossen of de bergen zet krijg je automatisch betere defence en ben je lastiger te raken.

Als leider kun je drie commando´s instellen, Attack, Charge en Defend. Als je soldaten nog geen opdracht gegeven hebt en je hebt jouw fase beëindigd hebt dan nemen ze automatisch dit ingestelde commando aan.

Ook vecht je vaker met bondgenoten. Deze kun je zelf niet besturen maar ze helpen je wel.

Als je de stage behaald hebt wordt je beloond met goud. Hoe meer vijanden je verslaat, hoe groter de buit. Hierna kun je in de shop nieuwe wapens en armor kopen zodat je karakters sterker worden. Het uitbreiden van de klasse van alle karakters om eveneens weer sterker te worden.

Langrisser 2

Deel 2 van deze game serie sluit perfect aan op het eerste deel. De gameplay is exact hetzelfde maar het ziet er net iets beter uit.

Dit verhaal gaat over drie volkeren. The descendants of light, the Rayguard Empire en the demon tribe. Het is aan de held Erwin om de oorlog te navigeren en vrede te brengen.

Het belangrijkste met deze twee games is dat je de missies voltooid. Hoe dit behaald wordt bepaal je zelf met je eigen strategie. Soms is een gevecht nog niet eens nodig en moet je alleen maar naar iemand toelopen of een bondgenoot naar een veilige plaats te escorteren.

Conclusie Langrisser 1 & 2

 Dit spel geeft je een echt gevoel van old school RPG gaming van de jaren ´90 in een nieuw jasje. Vond je dit toen al geweldig, ga je deze game erg leuk vinden.

Het is leuk om tussendoor een missie te doen waar je overigens niet altijd binnen een korte tijd mee klaar bent.

Een leuke strategische RPG game waar ze in geslaagd zijn een mooie remake van te maken.

De enige minpunten die ik kon vinden waren dat je in het begin niet goed weer wat de bedoeling is van het spel (zonder ervaring) en dat ik na een paar missies er even genoeg van had. Vind je strategische games fantastisch dan ben je hier uren mee zoet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.