Huawei P40 Pro, de eerste indruk

Huawei P40 Pro

Huawei kondigde vandaag drie nieuwe vlaggenschip smartphones aan in haar P40 Series. De Huawei P40 Pro is in deze serie de middenklasser qua features. Toch zet het toestel een zeer sterke eerste indruk neer.

Tweede vlaggenschip met Android, zonder Google

Inmiddels is de P40 series de tweede serie Android smartphones van Huawei waar we echt volledig op de open source variant van Android moeten leunen. Opnieuw krijgen we geen Google apps op het toestel.

Toch apps

Huawei biedt een aantal oplossingen aan. Dit begint met Phone Clone. Vanaf jouw huidige Android met Google Play, worden alle apps overgezet naar de P40 series. Dan is het een kwestie van kijken welke het wel of niet doen.

Zo blijkt de app van Omroep Gelderland niet eens in staat verbinding te maken (maar die app zit al jaren zwak in elkaar) terwijl nu.nl alleen geen afbeeldingen laat zien. De Philips Hue v2 app denkt dat het ineens een v1 bridge ziet en wil daar niet mee samenwerken terwijl de v1 app helemaal geen bridge ziet. In games missen we de synchronisatie met Play Services waardoor we weer vanaf nul moeten starten, als we al kunnen starten.

In de Huawei App Gallery begint het aanbod apps flink op te lopen, maar Huawei verwijst ook veel naar sites van derden waar je belangrijke apps direct kunt downloaden. Denk aan de apps voor Facebook en WhatsApp. Ook wordt veel opgelost met instant apps en verwijst Huawei graag naar app stores van derden en oplossingen zoals appsuche.

Het blijft roeien met de riemen die je hebt en Huawei doet duidelijk alles om de overgang zo soepel mogelijk te maken. Maar het blijft niet ideaal.

Eerste indruk van het ontwerp

Wat Huawei haar camera eiland noemt, is echt een flinke camera bump geworden. Maar het is voor een goed doel. Namelijk om al die grote beeldsensoren en lenzen te huisvesten. Doordat deze linksboven zit, ligt het toestel wel wat minder stabiel op tafel. Zeker in vergelijking tot de mate 30 Pro. In vergelijking tot de Huawei P30 Pro is dit redelijk gelijk gebleven.

Het Huawei Quad-Corve display laat het toe dat het glas aan vier kanten een curve heeft gekregen. Dit ziet er heel netjes uit. Wel heeft de P40 Pro nog flinke, zwarte randen. Het display meet 1.58 inch en is een AMOLED display. Huawei kiest niet meer voor een inkeping, maar gaat voor een pinhole display zoals Oppo en Samsung dit jaar ook hebben gedaan. We zien voor het eerst ook een 90Hz display in een Huawei. Hierdoor voelt EMUI een stuk rustiger en vloeiender aan dan voorheen.

Eerste indruk van de hardware

De chipset in de Huawei P40 Pro kennen we al. Dat is dezelfde Kirin 990 chipset die ook aanwezig was in de Mate30 Pro, met 5G. Het toestel voelt echt bloedsnel aan. Mede door het 90Hz display.

Portret modus

Kijken we naar de camera, zien we tot 10x zoom een zeer goed beeld van het toestel komen. Ook het filmen op 4K lijkt absoluut goed te gaan op het toestel. Ik heb een paar kleine voorbeelden voor je. De rest volgt later bij de review. Hoe dan ook, de eerste indruk is positief als het gaat om wat Huawei hier technisch neerzet.

Huawei P40 Pro kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Huawei P40 Pro kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com